Yanlışlıkla planları sızdırmıştı: Trump, Mike Waltz’u görevden aldı

Donald Trump’ın Ulusal Güvenlik Danışmanı Mike Waltz’ın Görev Değişikliği

ABD’de 20 Ocak’ta 2. Başkanlık dönemine başlayan Donald Trump, yönetiminde ilk büyük görev değişikliğine imza attı.

Kendisine ait sosyal medya platformu Truth Social’dan açıklama yapan ABD Başkanı, Beyaz Saray Ulusal Güvenlik Danışmanı Mike Waltz’ın BM Daimi Temsilciliği görevini üstleneceğini duyurdu.

Geçici Görev Rubio’ya Emanet

Waltz’un görevini ise geçici olarak ABD Dışişleri Bakanı Marco Rubio üstlenecek. Rubio bu süreçte ABD Dışişleri Bakanlığı görevine de devam edecek.

Trump, paylaşımında üniformasıyla savaş alanında, Kongre’de ve Ulusal Güvenlik Danışmanı olarak yaptığı hizmetlerle ulusun çıkarlarını ön planda tuttuğunu belirtti. “Yeni görevinde de aynı özveriyi göstereceğine inanıyorum.” ifadesini kullandı.

Savaş Planı Tartışması

Beyaz Saray Ulusal Güvenlik Danışmanı Mike Waltz, ABD’nin Yemen’deki Husilere yönelik başlattığı saldırıdan önce The Atlantic dergisi editörü Jeffrey Goldberg’i bir Signal grubuna davet etmişti.

Goldberg’in saldırı hakkındaki detayları paylaşması sonrasında Waltz skandalın sorumluluğunu üstlenmişti. Trump ise Waltz’u savunarak görevini başarılı bir şekilde yerine getirdiğini vurgulamıştı.

Related Posts

İran Cumhurbaşkanı: Uluslararası Atom Enerjisi Ajansı ile iş birliği İran’ın nükleer meselesine yönelik çifte standardın düzeltilmesine bağlı

İran Cumhurbaşkanı: Uluslararası Atom Enerjisi Ajansı ile iş birliği İran’ın nükleer meselesine yönelik çifte standardın düzeltilmesine bağlı

Sözcü’ye ceza yandaşlara milyonlar

SÖZCÜ TV, dünya televizyonculuk tarihinin en ağır cezalarından biriyle cezalandırılırken yandaş kanallara iktidar tarafından milyonlar dağıtılıyor. Türkiye’nin en borçlu belediyeleri arasında yer alan AKP yönetimindeki Kayseri Büyükşehir Belediyesi’nin tanıtım yayınları için yandaş kanallara milyonlar dağıttığı ortaya çıktı.

Hafter AB Komiserini Bingazi’den kovdu

SON dönemde gerek kuraldışı göçmen hareketleri gerekse Türkiye ile işbirliği adımları nedeniyle başta Yunanistan olmak üzere Avrupa Birliği’nin yakın takibinde olan Libya’da örneğine az rastlanan bir diplomatik kriz yaşandı.

Saros’a açılan balıkçılar köpekbalığı görüntüledi

Erikli sahiline açılan balıkçılar bir süre sonra yüzeye çıkan yaklaşık 3 metre uzunluğundaki köpekbalığını görünce, şaşkınlık yaşadı. Bir süre su yüzeyinde kalan köpekbalığı daha sonra gözden kayboldu. Balıkçılar o anları cep telefonuyla kaydetti.

Çocukların oyunu faciaya dönüşüyordu: Yangında 2’si çocuk 6 kişi kurtarıldı

Edinilen bilgiye göre, Saraçlı Mahallesi Menteşe 5. Sokak’ta bulunan 4 katlı bir apartmanın 2’nci katında Hakan Açık’a ait dairede Ömer (7) ve Yusuf Açık (5) oyun oynadığı sırada henüz belirlenemeyen bir nedenle yangın çıktı. Alevleri fark eden anne …

İhanetin bedeli ağır oldu: Kız tardeşiyle aldatıldığını gören kadın kocasını hastanelik etti

Sosyal medyada gündem olan olayda, eşinin ihanetine uğrayan bir kadın, kocasını kendi kız kardeşiyle birlikte yakalayınca öfkesine yenik düştü. Yaşananlar kameraya yansırken, aldığı darbelerle yaralanan adam hastaneye kaldırıldı. Olayla ilgili soruşturma başlatıldı.