Van Hakkari ve Muş’a yağan kar ulaşımı durdurdu

VAN, HAKKARİ, MUŞ VE BİTLİS’TE KAR YAĞIŞI ULAŞIMI OLUMSUZ ETKİLEDİ

VAN’DA YAŞANAN DURUM

Van Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan açıklamaya göre, kar ve tipi nedeniyle şehir genelinde ulaşımı engelleyen 162 mahalle ve 258 mezra bulunmaktadır.

Karla mücadele ekipleri, kapanan yolların açılması için çalışmalarını sürdürmektedir.

Van’ın Bahçesaray ilçesi yolu da ulaşıma kapanmış olup, açılması için çalışmalar başlatılmıştır.

HAKKARİ’DE MEYDANA GELEN OLAYLAR

Hakkari’de gece saatlerine kadar etkisini sürdüren kar yağışı, günlük yaşamı olumsuz etkileyerek ulaşımı aksattı.

İl Özel İdaresi verilerine göre, olumsuz hava koşulları nedeniyle 51 köy ve mezra yolunda ulaşım durmuş durumdadır.

Karla mücadele ekipleri, bu yolların açılması için çalışmalarına devam etmektedir.

Belediye ve karayolları ekipleri, mahsur kalan sürücülere yardım etmek için karda kar temizliği çalışmalarını gece boyunca sürdürdüler.

MUŞ’TA OLAYLAR

Muş merkez ve ilçelerinde etkili olan kar yağışı, ulaşımda aksamalara neden oldu.

İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Şeyhmus Yentür, kentin merkez ve ilçelerinde etkili olan kar yağışı sonucunda 163 köy yolunun kapanmış olduğunu belirtti.

Yolların tekrar açılması için ekiplerin çalışmalarını sürdürdüğünü vurgulayan Yentür, sürücülere zincirsiz yola çıkmamaları uyarısında bulundu.

BİTLİS’TE SON DURUM

Bitlis’te etkili olan kar yağışı nedeniyle 165 yerleşim yerine ulaşım sağlanamamaktadır.

İl Özel İdaresi Yol ve Ulaşım Hizmetleri Müdürü Ümit Kurtkan, kardan dolayı kapanan 165 köy yolunun tekrar açılması için çalışmaların başladığını belirtti.

Kurtkan, sürücülerin zincirsiz yola çıkmamaları konusunda uyarıda bulunarak, kar yağışının ardından vatandaşların araçları ve iş yerlerinin önlerinde biriken karları temizlediğini açıkladı.

Kar nedeniyle sürücüler zor anlar yaşarken, belediye ve karayolları ekipleri de cadde ve kaldırımlarda kar temizliği yaparak vatandaşlara destek oldu.

Related Posts

St. Patrick’s mağlubiyete rağmen mutlu: “Kazanabilirdik”

St. Patrick’s’te teknik direktör Stephen Kenny, Beşiktaş maçı sonrasında konuştu.

İki ay önce CHP’ye dönen Muharrem İnce: Siyaset artık kim daha güzel dönere döndü

Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce, 24 Haziran’da partisinden ayrılarak CHP’ye geri döndü. Bu dönüşü siyaset gündeminde hala yer bulan İnce, Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu’nun CHP’den istifa ederek AK Parti’ye katılmasının ardından ilginç bir açıklamada bulundu. CHP’ye geri dönmesinin üzerinden yaklaşık iki ay geçen İnce, siyasetin artık hizmet yarışı değil, şeytanlık maratonu olduğunu savunarak, “Kim daha iyi kandırır, kim daha güzel döner, kim daha iyi unutturur…” ifadelerini kullandı.

Havalimanında korkutan anlar: Uçağın kanadı piste sürttü, kıvılcımlar saçıldı

Tayfun etkisindeki Tayvan’a şiddetli rüzgar altında iniş yapan Boeing 747, piste kanadını sürterek kıvılcım saçtı. O anlar yolcular arasında paniğe neden oldu.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Adem: Artık bir iktidar değişiminin kaçınılmaz

CHP Genel Başkan Yardımcısı Erhan Adem, genel başkan Özgür Özel’in katılımıyla Kırşehir’de düzenlenecek miting öncesi gazetecilere açıklamada bulundu. Adem, il örgütüyle konuştuğunu, kendisine artık bir iktidar değişiminin kaçınılmaz olduğunu söylediklerini aktardı.

Putin: ABD yönetimi, Ukrayna krizinin çözümünde enerjik ve samimi şekilde çabalıyor

Putin: ABD yönetimi, Ukrayna krizinin çözümünde enerjik ve samimi şekilde çabalıyor

Türkiye’yi gezen ‘Örümcek Adam’, çocuklarla serinledi

Kahramanmaraş depremlerinde çocuklara moral olan, Türkiye’yi ‘Örümcek Adam’ kostümüyle gezen 26 yaşındaki Ayaz Salih Koç, 67’nci durağı Diyarbakır’da çocuklar ile birlikte tarihi Anzele Parkı’ndaki süs havuzuna girerek serinledi.