TEKNOFEST Girişim Programı’nda 4. dönem başlıyor

TEKNOFEST’ten yapılan açıklamaya göre, 2022 yılında hayata geçirilen TEKNOFEST Girişim Programı, geride kalan üç dönemde 46 girişime toplam 9,6 milyon TL’lik maddi destek sağladı.

Yeni dönemle birlikte girişimcilere, eğitimden mentörlük hizmetine, ofis ve prototipleme atölyelerinden yatırımcı görüşmelerine kadar 11 farklı alanda kapsamlı destek sunuluyor.

Programı başarıyla tamamlayan girişimciler ise 800 bin TL’ye kadar hisseye dönüştürülebilir yatırım desteği almaya hak kazanıyor.

Milli Teknoloji Hamlesi doğrultusunda genç girişimcilere yol gösteren T3 Girişim Merkezi, Girişim Programı aracılığıyla girişimlerin ulusal sınırları aşarak dünyada söz sahibi olmasına zemin hazırlıyor.

GİRİŞİMLER, TEKNOLOJİYİ TOPLUMSAL FAYDAYA DÖNÜŞTÜRÜYOR

TEKNOFEST Girişim Programı’nın 4. döneminde desteklenecek yenilikçi girişimler açıklandı.

Tarımdan otomotive, sürdürülebilirlikten mobiliteye kadar farklı alanlarda çözümler sunan bu girişimler, teknolojiyi üretmenin ötesine taşıyarak toplumsal faydaya dönüştürüyor.

Programın 4. döneminde yer alacak girişimlerden Agrovech, tarım ve sanayide sürdürülebilirliği önceliklendirerek, yapay zeka destekli dron, uydu ve nesnelerin interneti teknolojileriyle geniş arazilerin akıllı, verimli ve bütüncül bir şekilde izlenmesini mümkün kılıyor.

Araç anahtarları, elektronik kontrol üniteleri ve bağlantılı araç sistemlerini hedef alan tehditlere karşı proaktif ve gerçek zamanlı koruma sağlayan Newky ise yeni nesil bir otomotiv siber güvenlik çözümü sunuyor.

Vignetim ise Avrupa’daki dijital vinyet ve otoyol geçiş sistemlerini tek çatı altında toplayarak, sınır ötesi seyahatleri kolaylaştırıyor.

Kahve posalarını geri dönüştürerek yüksek katma değerli biyo-kompozit malzemelere dönüştüren Wastespresso da plastik kullanımını azaltırken karbon emisyonlarını da yüzde 30’a varan oranda düşüren ölçeklenebilir bir sürdürülebilirlik çözümü sunuyor.

Yanhak da şirketlerin çalışanlarına sunduğu yan hakları tek bir dijital platformda bir araya getiren yenilikçi bir insan kaynakları çözümü sağlıyor.

Related Posts

IMF, “vergi indirimi” tasarısına karşı çıktı

Uluslararası Para Fonu (IMF) Sözcüsü Julie Kozack, düzenlediği basın toplantısında, küresel ekonomideki gelişmelere ilişkin değerlendirmelerde bulundu. ABD Senatosunda onaylanan ve Temsilciler Meclisinde görüşülen “vergi indirimi” tasarısına ilişkin …

Merkez Bankası’nın rezervleri açıklandı

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) toplam rezervleri, 27 Haziran haftasında bir önceki haftaya göre 1 milyar 287 milyon dolar azalışla 154 milyar 411 milyon dolara indi.

Bakan Kacır: “Proje başına 2 milyon liraya kadar destek vereceğiz”

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, Türkiye Sosyal Kapsayıcı Yeşil Geçiş Projesi (SOGREEN) kapsamında 15 kalkınma ajansının yaklaşık 600 milyon lira tutarındaki teklif çağrılarını ilan ettiğini ve bakanlık olarak proje başına 2 milyon liraya kadar destek vereceklerini söyledi.

İktidar doğalgaz fiyatlarında yüklü artış için temmuz ayını tercih etti: ‘Ücret’ ayarlı gaz zammı

İktidar doğalgaza yüklü zam yaptı. Zamanlama ise dikkat çekti. Zam için konutlarda doğalgaz kullanımının en az olduğu yaz ayları tercih edildi. Ayrıca zam temmuzda geldiği için de enflasyon üzerinden yılın ikinci yarısındaki memur maaşları, işçi ücretleri ve emekli aylıkları artışlarına bir etkisi olmayacak.

Borsa günün ilk yarısında sert yükseldi

Borsa İstanbul’da BIST 100 endeksi, günün ilk yarısında sert yükseldi. Borsa yüzde 1,7 değer kazanarak 10.251,94 puana çıktı.

Yarın sosyal yardımlar ve maaşlar artacak! Yeni zamlı ücret tablosu ortaya çıktı

Temmuz 2025’te yapılacak olan memur maaşı zammı, sosyal destek ödemelerinde de büyük bir artışı beraberinde getirecek. 65 yaş aylığı, engelli maaşı, evde bakım desteği gibi birçok kalem, memur maaş katsayısına bağlı olarak yükselecek ve milyonlarca vatandaşı doğrudan etkileyecek. Peki, bu artışlar ne kadar olacak? İşte detaylar…