Sosyal medya çalışmasında sona doğru: 13 yaşa ayrı, 13 – 16 yaş arasına ayrı düzenleme geliyor

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde gerçekleştirilen Kabine Toplantısı’nın ardından gazetecilerin sorularını yanıtladı.

DHA’nın haberine göre Bakan Göktaş, sosyal medya düzenlemesine ilişkin mevzuat çalışmalarının tamamlanmak üzere olduğunu söyledi. Çocukların internete girmesini yasaklamayacaklarının altını çizen Göktaş, “Niyetimiz, Cumhurbaşkanımızın da belirttiği gibi çocuklarımızı sosyal medyanın zararlı içeriklerinden korumak” dedi.

Sosyal medya düzenlemesinde yaş sınırının nasıl belirleneceğine ilişkin soruyu cevaplayan Göktaş, “Yaş sınırı noktasında kademeli bir düzenleme üzerinde çalışıyoruz. 13 yaşa kadar olan çocuklarımız için ayrı, 13-16 yaş grubunda olan çocuklarımız için de ayrı olmak üzere, 2 farklı kademe olarak çalışmalarımızı devam ettiriyoruz” diye konuştu.

‘PLATFORMLARA CİDDİ YÜKÜMLÜLÜKLER’

Düzenleme kapsamında, sosyal medya platformlarına yönelik 2 başlıkta çalışma yürütüldüğünü belirten Bakan Göktaş, şöyle devam etti:

“Sosyal medya platformlarına, 16 yaşından küçük çocukların hesap açması sırasında yaş tespitinin en doğru biçimde yapılması, mevcut teknolojiye göre maksimum denetimi sağlamaları konusunda ciddi yükümlülükler getirmeyi planlıyoruz. 2’nci olarak da aileler için çocuklarının bu mecralarda geçirdikleri zamanı kontrol edebilmelerine yönelik birden fazla ve çeşitli ebeveyn kontrol araçlarını geliştirmeleri konusunda platformlara yükümlülük getirmeyi ve bu yükümlülüklere aykırı davrandıkları zaman yaptırım uygulamayı düşünüyoruz.”

‘EBEVEYNLERE ÖNEMLİ GÖREVLER DÜŞÜYOR’

Göktaş, çocukların dijital tehditlere karşı korunması konusunda ebeveynlere de önemli görevler düştüğünü belirterek, yasal düzenlemenin anne babaların aktif sorumluluğu olmaksızın etkili olamayacağının altını çizdi. Göktaş, “Artık anne babalar ‘Dijital ebeveynlik’ olarak adlandırılan yeni bir sorumluluk alanında çocuklarını dijital dünyanın risklerine karşı koruma kapasitesine sahip olmak zorundalar. Biz de bu konuda onlara destek olmak için gerekli eğitimleri vermeyi planlıyoruz” diye konuştu.

(DEMİRÖREN HABER AJANSI)

Related Posts

İBB soruşturmasındaki şoför tutuklamalarında Ertan Yıldız ve ‘hediye kartı” detayı

Cuma gecesi İBB soruşturması kapsamında tutuklanan şoförlerin ifadelerinde ilginç detaylar ortaya çıktı.

Nüfusu 450 milyonu aştı: 65 yılda 100 milyon arttı

Avrupa Birliği’nin (AB) nüfusu 2024 yılında 450,4 milyona ulaşarak rekor seviyeye çıktı. Ancak bu büyümenin arkasında doğumlar değil, yalnızca göç hareketleri yer alıyor.

Seyir halindeki saman yüklü TIR alev topuna döndü

Mardin’in Kızıltepe ilçesinde seyir halindeyken alev alan saman yüklü TIR, yangında kullanılamaz hale geldi.

Lüks saat ya da antika değil: Mars’tan geldi, servet ödenecek

Dünya’ya düşen en büyük Mars parçası ilk kez satışa çıkıyor. 24 kilo ağırlığındaki bu göktaşı, Sahra Çölü’nde bulundu ve şimdi 4 milyon dolara kadar alıcı bulması bekleniyor. Uzay meraklılarını heyecanlandıran bu nadir parça, bilimsel değeri kadar etiketiyle de dikkat çekiyor…

Türk halkının bağışıyla Gazze’de 7 ay sonra ilk kez et tüketildi

Gazze’de abluka altında yaşam mücadelesi veren Abdullah ve ailesi, Türk halkının bağışlarıyla ulaştırılan konserve et sayesinde 7 ay sonra ilk kez et yediklerini söyledi. Hina İsmail: “Evimizde ne yemek ne un vardı. Çocuklarımız yaklaşık 7 aydır et tüketememişti” diyerek Türkiye’ye teşekkür etti.

Hafta sonu hava nasıl olacak?

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Meteoroloji Genel Müdürlüğü Hava Tahmin Uzmanı Cengiz Çelik, hafta sonu hava durumuna ilişkin açıklamalarda bulundu. Yurt genelinde sıcak havanın etkili olmaya devam edeceğini söyleyen Çelik, “Marmara …