Nicolas Maduro için yemin töreni: Üçüncü başkanlık dönemi başladı

Nicolas Maduro, Yeni Dönemi İçin Yemin Etti

Venezuela’da 28 Temmuz 2024 tarihinde gerçekleştirilen devlet başkanı seçiminde yüzde 52 oy alarak 3. kez başkan seçilen Nicolas Maduro, yeni dönemi için yemin etti. Anadolu Ajansı’nın aktardığı habere göre, başkent Caracas’taki Yasama Sarayı’nda gerçekleşen yemin törenine, Türkiye de dahil olmak üzere 125 ülkeden delegasyon katıldı.

Ulusal Meclis Başkanı Jorge Rodriguez’in başkanlık kuşağını takdim etmesinin ardından Maduro, 2025-2031 dönemi için yemin ederek görevine resmen başlamış oldu. Tören sırasında Maduro, Venezuela’nın tarihine, halkına ve Anayasa’ya olan bağlılığını vurgulayarak “Bu yeni başkanlık dönemi, barış, refah, eşitlik ve yeni demokrasi dönemi olacaktır” dedi.

Maduro’nun yemin töreni sırasında alınan yoğun güvenlik önlemleri altında, iktidar partisi destekçileri kutlamalar düzenledi. Türkiye’yi temsilen törene katılan Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, sosyal medya hesabından paylaştığı mesajda, “Türkiye-Venezuela dostluğunu pekiştiren güçlü bağları ileriye taşıyacak iş birliklerine devam edeceğiz” ifadelerine yer verdi.

(ANADOLU AJANSI)

Related Posts

CHP’den Erdoğan’ın “Bağımsız yargı var, sabredin” çağrısına yanıt: Hangi bağımsız yargı, saraya bakan hakimler mi?

CHP’den Erdoğan’ın “Bağımsız yargı var, sabredin” çağrısına yanıt: Hangi bağımsız yargı, saraya bakan hakimler mi?

Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan CHP açıklaması: Her yerden pis kokular geliyor

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Azerbaycan ziyareti sonrası gazetecilere yaptığı açıklamada, “İşte şu anda en önemli il İstanbul. İstanbul’un ne halde olduğu ortada. Her yerden şu anda çok ciddi pis kokular geliyor” dedi.

Kuzey Makedonya’da dikkat çeken karar!

Kuzey Makedonya Başbakanı Hristijan Mickoski, ülkedeki bekarlara ek vergi uygulanmasının gündemde olduğunu açıkladı. Mickoski, “Pasaporttan çok umudun önemli olduğu bir devlet kurmalıyız.” ifadesini kullanarak, bekar erkek ve kadınlara ek vergi getirilmesini ciddi şekilde düşündüklerini belirtti.

Da Vinci’nin şifresi sonunda çözüldü: Cevap 1.64

Beş asırlık bir sanat eserinin içine gizlenmiş matematiksel bir şifre, sonunda çözüldü. Rönesans dahisi Leonardo da Vinci’nin Vitruvius Adamı çiziminin sadece sanatsal bir başyapıt olmadığı ortaya çıktı.

Afganistan yönetimini tanıyan ilk ülke Rusya oldu

Rusya 2021’de Afganistan’da yönetimi ele geçiren Taliban yönetimini resmen tanıyan ilk ülke oldu. Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in Afganistan Özel Temsilcisi Zamir Kabulov, Afganistan yönetimini resmen tanıdıklarını bildirdi. RUSYA AFGANİSTAN …

Üniversite iddiaları yalanlamıştı, eski rektör SÖZCÜ’ye konuştu

Nevşehir Hacıbektaş Veli Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Semih Aktekin’in eşi Banu Aktekin için Cam ve Seramik Bölümü’nü Hacıbektaş ilçesinden Avanos ilçesine aldırdığı iddia edilmişti. Üniversite tarafından yapılan açıklamada iddialar yalanlanırken, üniversitenin eski rektörü Mazhar Bağlı da SÖZCÜ’ye açıklamalarda bulundu.