MHP ve AKP milletvekilleri, Özel’e yumruklu saldırı olayının araştırılmasını reddetti

AKP ve MHP Milletvekilleri, Özgür Özel’e Yönelik Saldırıya İlişkin Araştırma Önergesini Reddetti

CHP Genel Başkanı Özgür Özel‘e yapılan yumruklu saldırı olayı, güvenlik açıklarının ve olası yönlendirmelerin incelenmesi amacıyla Meclis’e sunulan bir önerge, AKP ve MHP milletvekilleri oylarıyla reddedildi.

Sözcü gazetesinin haberine göre, CHP, Özel’e yapılan saldırının detaylı bir şekilde incelenmesi için Meclis Araştırma Komisyonu’nun kurulmasını talep etti.

CHP, yaşanan olayın arka planının aydınlatılması, güvenlik açıklarının araştırılması, saldırganın tek başına mı hareket ettiği yoksa başka kişiler tarafından mı yönlendirildiğinin ortaya çıkarılmasını istedi. Ayrıca benzer saldırıların önlenmesi için alınacak önlemlerin belirlenmesi de önerildi.

Ancak önerge, Cumhur İttifakı’nı oluşturan AKP ve MHP milletvekillerinin oylarıyla reddedilerek gündeme alınmadı.

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, 4 Mayıs 2025 tarihinde İstanbul Taksim’deki Atatürk Kültür Merkezi’nde (AKM), TBMM Başkanvekili Sırrı Süreyya Önder’in cenaze töreni sonrası çıkışta bir kişinin yumruklu saldırısına uğramıştı. Saldırgan Selçuk Tengioğlu olayın ardından gözaltına alınmış ve tutuklanmıştı.

Related Posts

Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan Açılış Töreni’nde önemli açıklamalar: ‘Evliliğin kolaylaştırılması gerekiyor’

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde Vakıflar Haftası Toplu Açılış Töreni’nde önemli açıklamalarda bulundu.

Manisa’daki lav kalıntıları binlerce kuşa ev sahipliği yapıyor

Manisa’nın Salihli ilçesinde binlerce yıl önceki volkanik patlamaların izleri, bugün göçmen kuşların güvenli yuvalarına dönüştü.

Özgür Çelik’e 15 yıl 6 ay hapis talebi! 26 kişiye iddianame hazırlandı

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, CHP İstanbul İl Başkanı Özgür Çelik ve il/ilçe yöneticileri hakkında 15,5 yıla kadar hapis istemiyle iddianame düzenlendi.

Bülent Arınç’tan ‘Sırrı Süreyya Önder’e suikast’ sorusuna dikkat çeken yanıt: Görev alanlar dikkatli olsun

Eski TBMM Başkanı Bülent Arınç, TBMM Başkanvekili ve DEM Parti İstanbul Milletvekili Sırrı Süreyya Önder’in vefatı nedeniyle DEM Parti Eş Genel Başkanı Tuncer Bakırhan ve İmralı Heyeti üyesi Pervin Buldan’a Meclis’te taziye ziyaretinde bulundu. Önder’e suikast girişimi iddiasına ilişkin soruya Arınç, !Bu süreçte görev alan insanların çok dikkatli olmaları ve devletin onları yakın koruma altında tutmaları gerekir” dedi.

Alman istihbaratı duvara tosladı: AfD bir süre daha ‘aşırı sağcı örgüt’ değil

Almanya’da iç istihbarat kurumu, aşırı sağcı AfD’yi “aşırılıkçı” olarak tanımlamayı, parti hakkında açılan dava sonuçlanana kadar durdurdu. Mahkeme kararı, BfV’nin kamuoyuna yönelik ifadelerini geçici olarak kısıtlıyor.

Hindistan ordusu: Pakistan dün gece sınır hattı boyunca topçu ateşini sürdürdü

Hindistan ordusu, Pakistan ordusunun dün gece iki ülke arasındaki fiili sınır Kontrol Hattı’nda (LoC) hafif silah ve topçu ateşini sürdürdüğünü bildirdi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir