Mersin’de Kuyumcu ve Müdür 120 Milyon TL Vurgun Yaptı, 2 Şüpheli Tutuklandı
Mersin’de, kuyumcu ve müdür konumunda olan 2 şüpheli, 116 müşterisinden yaklaşık 120 milyon lira vurgun yaptıkları iddiasıyla tutuklandı.
Olay, geçtiğimiz Cuma günü İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Dolandırıcılık Büro Amirliği ekiplerinin merkez Akdeniz ilçesinde faaliyet gösteren bir kuyumcu hakkında aldığı ihbar üzerine başladı. Şüphelinin piyasanın üzerinde fiyatla altın aldığı, ancak müşterilerini aldatarak paralarını vermediği ortaya çıktı. 116 kişiyi yaklaşık 120 milyon lira dolandıran şüpheliler, polisin yürüttüğü teknik ve fiziki takip sonucu yakalandı. Ayrıca, kuyumcu I.O’nun İstanbul Havalimanı’nda gözaltına alındığı belirtildi.
Polisin yaptığı operasyonlarda şüphelilerin adreslerinde yapılan aramalarda 7 milyon TL değerinde altın, TL ve döviz ile müştekilere verilen dokümanlar ele geçirildi. Tutuklanan şahıslar adliyeye sevk edilirken, diğer şüphelilerden birine ev hapsi verildi ve 10 çalışan adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.
More Stories
Merkez Bankası rezervleri 171,1 milyar dolar oldu
Üreticinin önlemiyle zirai dondan kurtulan limon bahçede 15 TL’den alıcı buluyor
CANiK, LAAD 2025 fuarına katılacak