Mangadaki kehanet Japonya’nın turizmini vurdu

Ryo Tatsuki’nin Manga Kehaneti – Doğu Asya’yı Sarsan Felaket!

Japon yazar Ryo Tatsuki’nin 1999’da yayımlanan “The Future I Saw” (Gördüğüm Gelecek) adlı mangası, 2011’deki büyük Tohoku depremini öngördüğü iddiasıyla yeniden gündeme geldi. Manga, Mart 2011’de büyük bir felaket yaşanacağı uyarısında bulunuyordu. Japonya’nın kuzeyindeki Tohoku bölgesinde meydana gelen büyük deprem, Tatsuki’nin eserine Uzak Asya’da ün kazandırdı.

2021’de yayımlanan genişletilmiş versiyonda ise eser, bu kez Temmuz 2025 için yeni bir felaket uyarısı içeriyordu. Temmuz ayının yaklaşmasıyla birlikte, Asyalı medyumların felaket söylentileri ve eserin sosyal medyada tekrar popüler hale gelmesi, Asyalı turistler arasında paniğe neden oldu.

Tatsuki eserinde, 2011’de nükleer felakete yol açan büyük depremi öngörmüştü. Tatsuki’nin çalışmaları Doğu Asya’da geniş bir hayran kitlesi tarafından takip ediliyor ve hayranları, yazarın rüyalarında gelecekteki olayları doğru bir şekilde görebildiğine inanıyor. Japon sanatçı, rüyalarını eserlerine taşıdığını daha önce yaptığı açıklamalarda belirtmişti.

Ryo Tatsuki’nin The Future I Saw (Gördüğüm Gelecek) adlı mangası

Japon gazetesi Mainichi Shimbun, insanların seyahatlerini iptal etmesi üzerine Tatsuki ile röportaj yaptı. Tatsuki, seyahat iptallerine ilişkin soruya, “felaketlere hazırlıklı olmak olumludur” yanıtını verdi.

TURİST SAYISI AZALDI HÜKÜMET AÇIKLAMA YAPTI

Hong Kong merkezli WWPKG seyahat acentesinin verilerine göre, Paskalya dönemi rezervasyonlarında yüzde 50 düşüş yaşandı. Acentenin Genel Müdürü CN Yuen, düşüşün sürmesini beklediklerini ifade etti. Yetkililer, söylentilerin en çok Çinli turistleri etkilediğini belirtti. Öte yandan, Vietnamlı ve Güney Koreli turistler de felaket yaşanacağı korkusuyla rezervasyonlarını iptal etmeye başladı.

Japonya, şiddetli depremlere yabancı bir ülke değil. Ada ülkesi, Pasifik Okyanusu’nun her iki yakasında yoğun sismik ve volkanik aktivitenin yoğun olduğu bir alan olan Ateş Çemberi’nde yer alıyor.

CNN’in haberine göre, sismologlar, uzun zamandır insanların depremlerin hangi tarihte olacağını tahmin etmeye çalışmanın bilimsel olarak mümkün olmadığını vurguluyor. Hükümet resmi Twitter hesabından, bu iddialara itibar edilmemesi gerektiğini duyurdu.

Uzmanlar, Japonya’nın deprem dirençli kentler inşa etmeyi başardığını ve ülkedeki güvenlik önlemlerinin büyük oranda yeterli olduğunun altını çizdi. Ancak Tatsuki’nin 900 bin kopya satan eseri, sosyal medyada hızla yayılarak turistler arasında endişeye neden oldu.

Miyagi Valisi Yoshihiro Murai, “Bilimsel temeli olmayan söylentilerin turizmi etkilemesi endişe verici” dedi.

Japonya Ulusal Turizm Örgütü’nün verileri, durumun tüm ziyaretçiler için geçerli olmadığını gösterdi. 2025’in ilk çeyreğinde ülkeyi ziyaret eden turist sayısı 10.5 milyonla rekor kırarken, Çin’den gelen ziyaretçilerde yüzde 78’lik bir artış kaydedildi. Hong Konglu ziyaretçi sayısı yüzde 3.9 artışla 647 bin 600 kişiye yükseldi.

Bazı turistler tedirginliklerini dile getirirken, Hong Konglu Vic Shing gibi ziyaretçiler planlarını değiştirmeyeceklerini belirtti. Shing, “Japonya’nın afet yönetim tecrübesine güveniyorum” diyerek, hazirandaki Tokyo-Osaka seyahatinden vazgeçmeyeceğini ifade etti.

Related Posts

Seyir halindeki saman yüklü TIR alev topuna döndü

Mardin’in Kızıltepe ilçesinde seyir halindeyken alev alan saman yüklü TIR, yangında kullanılamaz hale geldi.

Lüks saat ya da antika değil: Mars’tan geldi, servet ödenecek

Dünya’ya düşen en büyük Mars parçası ilk kez satışa çıkıyor. 24 kilo ağırlığındaki bu göktaşı, Sahra Çölü’nde bulundu ve şimdi 4 milyon dolara kadar alıcı bulması bekleniyor. Uzay meraklılarını heyecanlandıran bu nadir parça, bilimsel değeri kadar etiketiyle de dikkat çekiyor…

Türk halkının bağışıyla Gazze’de 7 ay sonra ilk kez et tüketildi

Gazze’de abluka altında yaşam mücadelesi veren Abdullah ve ailesi, Türk halkının bağışlarıyla ulaştırılan konserve et sayesinde 7 ay sonra ilk kez et yediklerini söyledi. Hina İsmail: “Evimizde ne yemek ne un vardı. Çocuklarımız yaklaşık 7 aydır et tüketememişti” diyerek Türkiye’ye teşekkür etti.

Hafta sonu hava nasıl olacak?

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Meteoroloji Genel Müdürlüğü Hava Tahmin Uzmanı Cengiz Çelik, hafta sonu hava durumuna ilişkin açıklamalarda bulundu. Yurt genelinde sıcak havanın etkili olmaya devam edeceğini söyleyen Çelik, “Marmara …

İran Cumhurbaşkanı: Uluslararası Atom Enerjisi Ajansı ile iş birliği İran’ın nükleer meselesine yönelik çifte standardın düzeltilmesine bağlı

İran Cumhurbaşkanı: Uluslararası Atom Enerjisi Ajansı ile iş birliği İran’ın nükleer meselesine yönelik çifte standardın düzeltilmesine bağlı

Sözcü’ye ceza yandaşlara milyonlar

SÖZCÜ TV, dünya televizyonculuk tarihinin en ağır cezalarından biriyle cezalandırılırken yandaş kanallara iktidar tarafından milyonlar dağıtılıyor. Türkiye’nin en borçlu belediyeleri arasında yer alan AKP yönetimindeki Kayseri Büyükşehir Belediyesi’nin tanıtım yayınları için yandaş kanallara milyonlar dağıttığı ortaya çıktı.