Koç’a art arda 2 kötü haber

Koç Holding’in iki dev şirketi arka arkaya kötü kar-zarar tablosu açıkladı. TOFAŞ’ın zarar açıklamasının ardından bu hafta Tüpraş karının yüzde 93 düştüğünü açıkladı.

TOFAŞ İŞÇİ ÇIKARMALARIN ARDINDAN ZARAR AÇIKLADI

Tofaş’ın 2024 yılı net kârı yıllık yüzde 76 düşüşle 5,2 milyon TL seviyesine geriledi. Tofaş 2024 yılının 4. çeyreğinde ise 121 milyon TL net zarar açıkladı.

Piyasanın beklentisi 561 milyon TL net kâr açıklaması yönündeydi.

Avrupa’da yaşanan otomotiv krizinin vurduğu TOFAŞ 700 kişiyi işten çıkararak işgücünde yüzde 13’lük kesintiye gitmişti.

TÜPRAŞ’IN KARI AZALDI

Türkiye’nin en büyük rafineri şirketi Tüpraş, 2024 yılı dördüncü çeyrek finansal sonuçlarını duyurdu. Şirketin azınlık payları hariç net karı 4,7 milyar TL olarak gerçekleşirken, piyasa beklentisi 5,2 milyar TL seviyesindeydi.

Tüpraş’ın satış gelirleri son çeyrekte 173,5 milyar TL seviyesinde gerçekleşti.

Related Posts

Emekli olmak hayal değil: İşte eksik prim günlerini tamamlamanın yolları

Sigortalı çalışanların emeklilik hayalini gerçekleştirmeleri için eksik prim günlerini tamamlamak zor bir süreç olabilir. Ancak, devletin sunduğu borçlanma ve ihya imkânları, bu süreci kolaylaştırıyor. Doğum, askerlik, yurtdışı çalışma ve geçmiş hizmetlerin canlandırılması gibi desteklerle erken emeklilik, artık daha ulaşılabilir bir hedef haline geliyor. İşte, emeklilikte eksik prim günlerini tamamlama seçenekleri ve güncel ücretler hakkında detaylar.

Ankara’da konuşulan iki yatırım iddiası: İstanbul Havalimanı ve ‘Erdoğan’a yakın savunma sanayi şirketine’ yabancı yatırımcı mı talip? 

Ankara’da konuşulan iki yatırım iddiası: İstanbul Havalimanı ve ‘Erdoğan’a yakın savunma sanayi şirketine’ yabancı yatırımcı mı talip? 

Asgari ücrete ara zam gelecek mi? Bakan Işıkhan’dan açıklama

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, “Asgari ücrete ara zam gelecek mi? ” sorusuna cevap verdi.

Erdoğan: Zirai don nedeniyle belli gruplarda sıkıntı yaşanacak

Erdoğan, “Özellikle belli ürün gruplarında bu sene sıkıntı yaşayacağımız anlaşılıyor. Şimdiye kadarki tespitlerimiz kayısı, üzüm, elma, şeftali, nektarin gibi bazı meyve gruplarında farklı derecelerde hasar meydana geldiğini gösteriyor.” dedi.

Kurbanlık fiyatları belli oluyor: Asgari ücretle kurban alınabilir mi?

Kurban Bayramı yaklaşırken fiyatlardaki değişim dikkat çekiyor. Büyükbaş ve küçükbaş hayvanların alım gücü yıllar içinde farklılık gösterdi. Asgari ücretle yapılan alımlar geçmişe göre daha sınırlı hale geldi.

Fındıkta rekolte krizi… Açıklamalar piyasayı karıştırdı!

Uluslararası kuru yemiş kongresinde açıklanan tahmini üretim rakamları, fındık piyasasında tartışmaları beraberinde getirdi. Sektör temsilcileri açıklanan verilerin gerçeği yansıtmadığını savunuyor. Rekolte tahmininin fiyatları düşürmeye yönelik bir algı operasyonu olduğu ileri sürülüyor.