İstanbul Beylikdüzü afetlere hazırlık evini yeniledi






Beylikdüzü Afetlere Hazır Platformu Hizmetinizde

Beylikdüzü Afetlere Hazır Platformu Hizmetinizde

İSTANBUL (İGFA) – Beylikdüzü Belediyesi tarafından, Bilgi İşlem Müdürlüğü ve Afet İşleri Müdürlüğü iş birliğiyle hayata geçirilen Beylikdüzü Afetlere Hazır platformu, zengin içeriğiyle dikkat çekiyor. Bu platformun amacı, vatandaşların afet farkındalığını artırmak ve olası afet durumlarında hızlı bilgi akışını sağlamak.

Site, kullanıcı dostu bir ara yüzle hazırlandı ve çeşitli online işlemleri kolaylıkla gerçekleştirme imkanı sunuyor. Platform üzerinden “Beylikdüzü Afet Gönüllüsü” programına kaydolabilen vatandaşlar, afet çalışmalarına destek vermek için gönüllü olabiliyor. Gönüllülere, afet farkındalık eğitimleri ve ilk yardım kursları verilerek, kriz anlarında etkin müdahalede bulunmaları sağlanıyor.

Afet sonrası yaşanacak paniği önlemek ve sağlıklı bilgi alışverişini sağlamak amacıyla belirlenen “Afet Toplanma Alanları” da platformda detaylı olarak sunuluyor. Vatandaşlar, harita üzerinden bulundukları yere en yakın toplanma alanlarını görebiliyor ve acil durumlarda hızlı bir şekilde ulaşım sağlayabiliyor. Ayrıca, canlı istatistikler, son depremler ve belediyenin afet hazırlık çalışmaları hakkında güncel veriler de kullanıcıların bilgisine sunuluyor.

Beylikdüzü Belediyesi tarafından yürütülen “İlk Yardım Eden Sen Ol” projesine de platform üzerinden ulaşılabiliyor. Projeye katılmak isteyenler, afet ve acil durumlarda etkili müdahalede bulunabilmek için ilk yardım farkındalık eğitimi alabiliyor. Eğitimlere katılmak için online kayıt yapmak isteyenler, https://hazir.beylikduzu.istanbul/ilk-yardim-farkindalik-egitimi adresini ziyaret edebilirler.

Yenilenen platformun sunduğu hizmetlerden yararlanmak ve daha fazla bilgi edinmek için hazir.beylikduzu.istanbul adresini ziyaret edebilirsiniz.


Related Posts

Cumhuriyet’in haberi Meclis’te: CHP’li Öztürkmen, ‘Gökçek’e soruyorum. Robotun nerede’

Gazetemiz Cumhuriyet, 8 Ocak 2025’te eski Ankara Büyükşehir Belediye (ABB) Başkanı Melih Gökçek’in Ankapark için kendi ebatlarında mankenini yaptırdığını gündeme getirdi. CHP Gaziantep Milletvekili Hasan Öztürkmen, olayı Meclis gündemine taşıdı. Öztürkmen, “Melih Gökçek’e soruyorum. Robotun nerede? Yoksa evinizde, kendi kendinizle sohbet mi ediyorsunuz?” dedi.

İlk kez bir Filistin temsilcisi AB’ye mektup sunarak görevine başladı

İlk kez bir Filistin temsilcisi AB’ye mektup sunarak görevine başladı

İspanya ve Portekiz diplomatlara açılan ateş sonrası İsrail Büyükelçilerini Dışişleri Bakanlığına çağırdı

İspanya ve Portekiz, Batı Şeria’da İsrail ordusu tarafından diplomatlara açılan ateş nedeniyle ülkelerinde görevli İsrail Büyükelçilerini Dışişleri Bakanlığına çağırdı.

Yunanistan’da İsrail çatlağı: Miçotakis hükümeti soykırıma destek vermekle suçlanıyor

Yunanistan’da Sol Parti, Başbakan Miçotakis’in aşırı sağcı bakanlarını, “soykırım destekçileri” olarak nitelendirerek, “Tarih onları yüzyılımızın en büyük vahşetinin suç ortakları olarak kaydedecektir” dedi.

Bangladeş’te fillerin saldırısında 2 kişi öldü

Bangladeş’in kuzeyindeki Sherpur şehrinde fil sürüsünün saldırısına uğrayan iki kişi hayatını kaybetti.

Putin Kursk’ta: Nükleer santralden mesaj!

Kremlin’in açıklamasına göre, Putin dün Kursk bölgesine gitti. Bölgede gönüllü kuruluşların temsilcileriyle buluşan Putin, Kursk Bölgesi Vali Vekili Aleksandr Hinşteyn ile görüşme yaptı. Kurçatov şehrinde, Kursk bölgesindeki şehirlerin belediye …