İsrail’in Gazze’de 2 eve düzenlediği saldırıda en az 15 Filistinli öldü

İsrail Savaş Uçakları Gazze’de En Az 15 Kişinin Ölümüne Neden Oldu

İsrail’in Gazze şehrinde gerçekleştirdiği hava saldırılarında en az 15 kişi hayatını kaybetti, onlarca kişi yaralandı. Saldırılar sonucunda kadın ve çocukların da bulunduğu insanlar yaşamını yitirdi. Filistin resmi ajansı WAFA’nın aktardığına göre, Gazze’nin kuzeyindeki Şeyh Rıdvan Mahallesinde Hethet ailesine ait bir ev hedef alındı.

Hava saldırılarında en az 13 kişinin öldüğü, çok sayıda kişinin yaralandığı ve 40 kişinin enkaz altında kaldığı bilgisi paylaşıldı. WAFA’nın haberinde ayrıca, Gazze’nin güneyindeki Es-Sabra mahallesinde Eslim ailesinin evine yapılan saldırıda 2 kişinin öldüğü ve 20 kişinin yaralandığı belirtildi. Yıkılan evden bir kadının cenazesinin çıkarıldığı ve 7 kişinin enkaz altında olduğu bildirildi.

WAFA’nın aktardığına göre, İsrail’e ait insansız hava araçlarının Ez-Zeytun mahallesinde vatandaşların evlerine ateş açtığı ve ordunun Gazze Şeridi’nin kuzey bölgelerindeki konut binalarını havaya uçurduğu bilgisi paylaşıldı. Yaşanan olaylar büyük bir endişe yaratırken, taraflar arasındaki gerilimin artmasıyla yeni çatışma riski de yükseliyor. (AA)


 

Related Posts

Husumetlilerin kavgası kanlı bitti: 1 ölü, 1 yaralı

Tokat’ın Erbaa ilçesinde tesadüfen gittikleri köylerinde karşılaşan husumetli 2 kişi arasında çıkan silahlı kavgada bir kişi hayatını kaybetti, bir kişi de yaralandı.

İmamoğlu’ndan iktidara “süreç” çağrısı: Milletimizden çekinmeyin, barış artık yüce Meclis çatısı altında yeşermeli

İmamoğlu’ndan iktidara “süreç” çağrısı: Milletimizden çekinmeyin, barış artık yüce Meclis çatısı altında yeşermeli

Tepkiler peş peşe gelmişti… Tuncer Bakırhan’dan yeni ‘korucu’ açıklaması: ‘Emin olun bir kastım yok’

DEM Parti Eş Genel Başkanı Tuncer Bakırhan, güvenlik korucularıyla ilgili sözlerine ilişkin yeni bir açıklama yaptı. Bakırhan, “Yanlış ifade edilmiş olabilir, emin olun bir kastım yok” dedi.

Erdoğan’dan ‘il olmak istiyoruz’ diyen kişiye ilginç yanıt

TOBB İkiz Kuleler’de gerçekleştirilen törende Hakkari’den gelen bir kişi, Erdoğan’a “Yüksekova il olmayı bekliyor cumhurbaşkanım” dedi. Erdoğan’ın verdiği yanıt ise dikkat çekti.

Dışişleri Bakanı Fidan, İstanbul’da Rus heyetiyle görüşecek

Dışişleri Bakanı Fidan, İstanbul’da Rus heyetiyle görüşecek

Bakan Fidan ile ABD’li mevkidaşı Rubio, Antalya’da bir araya geldi

Dışişleri Bakanı Fidan, NATO Dışişleri Bakanları Gayriresmi Toplantısı kapsamında Antalya’da bulunan mevkidaşı ABD Dışişleri Bakanı Rubio ile görüştü.