İsrail Hava Saldırısında Üç Türk İnşaat İşçisi Hayatını Kaybetti

İsrail’in Hava Saldırısında Hayatını Kaybeden İnşaat İşçilerinin Aileleri Acı Haberi Bekliyor

İstanbul’dan Lübnan’a giden, oradan da İsrail sınırına geçmeye çalışan inşaat işçisi Sezer Özdemir (46), Çınar Alp Baydenk ve Hüseyin Kaya, Dışişleri Bakanlığı’ndan dün yapılan yazılı açıklamaya göre, İsrail’in hava saldırısında hayatını kaybetti. Sezer Özdemir’in kardeşi Ayhan Özdemir, “Cenazemize en kısa zamanda kavuşmak istiyoruz” dedi.

Kırşehir’in Kaman ilçesinde yaşayan inşaat işçisi Sezer Özdemir, iş arkadaşları Çınar Alp Baydenk ve Hüseyin Kaya, bir süre önce çalıştıkları İsrail’de kalan alacağını almak için ülkeye gitmeye karar verdi. 3 iş arkadaşı, 9 Ocak’ta İstanbul Havalimanı’ndan Lübnan’a gitti. 11 Ocak’ta da Lübnan sınırından İsrail sınırına geçmeye çalışan 3 arkadaşın aileleriyle paylaştığı canlı konum bağlantısı kesildi. Sezer Özdemir, ailesine attığı en son WhatsApp yazışmasında, ‘Üstümüzde dronlar uçuşuyor, hakkımızda hayırlısı olsun’ dedi.

Dışişleri Bakanlığı’ndan Açıklama

Dışişleri Bakanlığı tarafından dün yapılan yazılı açıklamada, “Kaçak yollarla Lübnan’dan İsrail’e geçmeye çalışırken kendileriyle irtibat kesilen 3 vatandaşımızın, İsrail tarafından o bölgede düzenlenen bir hava saldırısı sonucunda hayatlarını kaybettikleri öğrenilmiştir. Merhum vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, ailelerine başsağlığı diliyoruz. Naaşların ülkemize en kısa sürede nakledilmesi için gerekli işlemler yürütülmektedir. Vatandaşlarımızın ölümüne neden olan bu hukuksuz saldırıyı en güçlü şekilde kınıyoruz. Her vesileyle vurguladığımız üzere; İsrail, insan hayatını hiçe sayan ve bölgemizdeki gerilimi artıran, saldırgan politikalarına bir an önce son vermelidir” ifadelerine yer verildi.

‘Hiçbir Şeye Yetişemedik, Çok Üzgünüz’

Sezer Özdemir’in kardeşi Ayhan Özdemir, yaşadıklarını anlatarak, “Gerekli görüşmeleri yaparak söz verdiler. Cenazelerimizin en kısa zamanda teslim edileceğini söylediler. Devlet büyüklerimize sesleniyoruz. 3 cenazemize de en kısa zamanda kavuşmak istiyoruz. Kardeşime ‘Gitme’ dedim. 18 gün önce cumartesi günü akşam 21.30’dan sonra iletişim kesildi. Bir aydır haber alamıyorduk. Korkuyla bekliyorduk. Küçük kardeşime, ‘İsrail’e gittiğimi ağabeyime söylemeyin’ demiş. Attığı mesajlarda ‘Üzerimde dronlar uçuyor’ mesajını görünce ben korkmaya başlamıştım. Öldüğünü İsrail’deki kardeşimden ve bunları götüren kaçakçıdan öğrendik. Hiçbir şeye yetişemedik. Çok üzgünüz” diye konuştu.

Öte yandan, hayatını kaybeden 3 Türk’ün cenaze nakil işlemleri devam ediyor.

Haber-Kamera: Fahrettin TOKER/Kırşehir,

Related Posts

Filipinler’in Metro Manila feci yangın! En az 1.000 kişi evsiz kaldı

Filipinler’in Metro Manila kentinde, düşük gelirli ve yoğun nüfuslu bir mahallede 2 Temmuz sabahının erken saatlerinde çıkan büyük bir yangın, birçok evi küle çevirdi.

Lancet: ABD’nin dış yardım kesintileri 14 milyon ölüme yol açabilir

Lancet: ABD’nin dış yardım kesintileri 14 milyon ölüme yol açabilir

Sol ve sosyalist partilerden ‘Leman’ açıklaması: ‘Cumhuriyet düşmanlarına bu ülkenin aydınlık insanları pabuç bırakmayacak’

Haftalık mizah dergisi Leman’ın sayfalarında yayımladığı bir karikatürde Muhammed ve Musa peygamberin tasvir edildiği iddiasıyla dinci çevreler tarafından hedef haline gelmesine sol ve sosyalist partilerden tepki geldi. Partilerin açıklamaları …

Kızına devletin aracını tahsis eden rektör bu kez de eşi için bölüm taşıdı

Nevşehir Hacıbektaş Veli Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Semih Aktekin, özel yetenek sınavıyla eşi Banu Aktekin’i 2022 yılında Güzel Sanatlar Fakültesi Cam ve Seramik Bölümü’ne başladı. Rektör Aktekin o dönemde Hacıbektaş ilçesinde bulunan seramik bölümünü eşinin daha rahat gidip gelebilmesi için Avanos ilçesine aldırdı. Eşinin mezun olmasının ardından cam ve seramik bölümü tekrar Hacıbektaş ilçesine alındı.

İzmir’in Seferihisar ilçesindeki orman yangını nedeniyle bir mahalle tahliye edildi

İzmir’deki yangınlar devam ederken Seferihisar ilçesinde Atatürk Mahallesi güvenlik amacıyla tahliye edildi.

İmamoğlu’ndan dikkat çeken çıkış! ‘Biz adalet vaat ediyoruz’

Tutuklu İBB Başkanı ve CHP’nin Cumhurbaşkanı adayı Ekrem İmamoğlu sosyal medya hesabından paylaştığı mesajda “Dostum” diyerek bir fotoğraf karesi için başka ülke liderlerinden medet uman değil; dik duran, milletinden güç alan, saygın bir Türkiye için mücadele ediyoruz.” ifadelerini kullandı