İş cinayeti. 1 tonluk kepçe kovasının altında kaldı

İş Cinayetlerinde Son Kurban: Gaziosmanpaşa’da Akşemsettin Viyadüğü’nde Yaşanan Feci Olay

İş cinayetlerinin artarak devam ettiği ülkemizde her geçen gün yeni bir acı olay yaşanmaya devam ediyor. Bu kez Gaziosmanpaşa’da Akşemsettin Viyadüğü altında bulunan bir şantiyede meydana gelen feci olay, toplumun yüreğine bir kez daha saplandı.

Sinan Budak, sabahın erken saatlerinde çalışırken kepçe kovasının düşmesi sonucu hayatını kaybetti. Kepçe kovası, yaklaşık 1 ton ağırlığındaydı ve Budak’ın üstüne düşerek yaşamına son verdi.

İş Arkadaşları Büyük Bir Şok İçinde

Olay yerinde yaşanan acı olay, Sinan Budak’ın iş arkadaşlarını derin bir üzüntüye boğdu. Cumhuriyet Savcısı ve olay yeri inceleme ekiplerinin çalışmasının ardından Budak’ın cansız bedeni, Adli Tıp Kurumu Morgu’na kaldırıldı. Polis, olayla ilgili detaylı bir soruşturma başlattı.

Geçtiğimiz 2024 yılında ülkemizde en az 1897 işçi, yani her gün yaklaşık 5 işçi iş cinayetlerinde yaşamını yitirdi. İşçi örgütleri, bu tarz acı olayların önlenmesi için çalışma hayatındaki eksikliklerin giderilmesi, sorumluların adalet karşısına çıkarılması ve işçilerin yaşadığı mağduriyetlerin giderilmesi konusunda yetkilileri göreve çağırıyor.

Related Posts

Datça açıklarında 22 düzensiz göçmen yakalandı

Muğla’nın Datça ilçesi açıklarında arızalanan lastik bottaki 22 düzensiz göçmen sahil güvenlik ekipleri tarafından kurtarıldı.

AKP’li başkan ölüden bile rant çıkarmış

Başkan Tutdere’nin gözaltında bulunduğu Adıyaman’ın burnunun dibinde, milyonluk 19 ihaleden 10’u tanıdık ve akraba isimlere gitti.

Dışişleri Bakanı Fidan Brezilya’da Lavrov ile ‘İsrail saldırganlığını’ görüştü

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Brezilya’nın Rio de Janeiro kentinde düzenlenen 17. BRICS Liderler Zirvesi marjında Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov ile görüştü. Görüşmede, ikili siyasi ve ekonomik konular ile enerji alanındaki iş birliği başlıkları ele alındı. İki bakan ayrıca, İsrail’in bölgede artan saldırganlığının oluşturduğu riskleri değerlendirdi.

Kazakistan’da çifte bayram

Kazakistan Cumhurbaşkanı Kasım Cömert Tokayev, Astanalıları ve tüm Kazak halkını Başkent Günü dolayısıyla kutladı. Tokayev, bu yılki kutlamaların Dombra Günü ile aynı zamana denk gelmesinin sembolik anlam taşıdığını vurguladı. Dombra’nın, Büyük …

Şehit annesinin yürek burkan isteği yerine getirildi

Isparta’da Sevinçbey köyünde yaşayan şehit annesi Remziye Çetin’in (86), ölünce cenazesinin askerlerin omzunda uğurlanması vasiyeti yerine getirildi.

CHP’den Erdoğan’ın “Bağımsız yargı var, sabredin” çağrısına yanıt: Hangi bağımsız yargı, saraya bakan hakimler mi?

CHP’den Erdoğan’ın “Bağımsız yargı var, sabredin” çağrısına yanıt: Hangi bağımsız yargı, saraya bakan hakimler mi?