IMF, Pakistan’a 1 milyar dolarlık kaynağın önünü açtı

IMF, Pakistan’a Yaklaşık 7 Milyar Dolarlık Kredi Programını Onayladı

Uluslararası Para Fonu (IMF) İcra Direktörleri Kurulu, Pakistan için 7 milyar dolarlık kredi programının ilk incelemesini tamamladı ve ülkenin yaklaşık 1 milyar dolarlık kaynağa erişimine izin verdi.

IMF’den yapılan açıklamada, Pakistan’ın ekonomik reform programının ilk gözden geçirme sürecinin tamamlandığı belirtildi. Programın güçlü bir şekilde uygulandığı vurgulanan açıklamada, finansman koşullarında iyileşme ve ekonomide toparlanma sağlandığı bildirildi.

Gelecek politika öncelikleri arasında rekabetin güçlendirilmesi, verimliliğin artırılması, kamu iktisadi teşebbüslerinin reformu, enerji sektörünün sürdürülebilirliğinin iyileştirilmesi ve iklim dayanıklılığının artırılması yer alacak. Aynı zamanda, Pakistan’ın iklim kırılganlıklarına karşı ekonomik dayanıklılığı destekleyecek bir program için 1,4 milyar dolarlık finansman talebi de onaylandı.

Eylül 2024 tarihinde başlayacak 37 aylık Genişletilmiş Fon Kolaylığı programı kapsamında Pakistan’a sağlanacak 7 milyar dolarlık kredi programı, ülkenin ekonomik istikrarına katkı sağlayacak.

Related Posts

Mantar Toplarken Kayalıklardan Düştü

Tunceli’nin Ovacık ilçesinde mantar toplamak için dağlık alana giden bir vatandaş, kayalıklardan düşerek yaralandı.

Rüzgar ve yağmur İstanbul’u vurdu!

İstanbul’da sabah saatlerinden itibaren etkili olan yağmur ve sert rüzgar, günlük yaşamı olumsuz etkiledi; Taksim’de birçok kişinin şemsiyesi ters döndü, bazı vatandaşlar otobüs duraklarına sığındı.

Cumartesi Anneleri 1050. haftada: Halil ve Kasım Alpsoy için adalet çağrısı!

Cumartesi Anneleri 1050. hafta buluşmasında, 31 yıl önce gözaltında kaybedilen Halil ve Kasım Alpsoy için adalet çağrısında bulundu.

Lise kantininde çifte cinayetin nedeni ortaya çıktı

Giresun’da görev yaptığı lisenin kantininde tartıştığı temizlik görevlisi Yonca Çavuş ile kız kardeşi Rana Çavuş Gökçin’i tabancayla vurarak öldüren özel güvenlik görevlisi Abdullah Turan, tutuklandı. Turan, tartışmanın ‘alacak’ nedeniyle çıktığını söyledi.

Mersin’de feci kaza: İki can kaybı

Mersin’in Silifke ilçesinde park halindeki TIR’a arkadan çarpan otomobildeki Yiğit Turan ve Ayşegül Kırlangıç hayatını kaybetti.

Ukrayna’yı işgale devam eden Rusya ne durumda? Ortalığı karıştıracak iddia geldi

Savaşın gölgesinde 80. Zafer Günü Kutlamalarına hazırlanan Rusya’nın sahadaki kayıpları Kremlin’in askeri vitrinini zayıflatmış durumda. İngiliz gazetesi The Economist, Rusya’nın geçit yaptıracak kadar bile tankı kalmadığını iddia etti. Eski …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir