Emekliye kurban hayal

Emeklilerin Kurban Alabilme Durumu Zorlaşıyor

Cem Yıldırım/SÖZCÜ

Diyanet, Yurt İçi Kurban bedelini 13.500 lira olarak açıkladı. Ancak Türkiye Emekliler Derneği Mamak Şube Başkanı Murat Tokgöz, emeklilerin bayram ikramiyesiyle kurban alabilme imkanlarının giderek zorlaştığını belirtti. Tokgöz, “Emekliler bayram ikramiyesinin bin lira olduğu dönemde kurban alabiliyordu, şimdi ise ikramiye 4 bin lira oldu ama 4 emekli bir araya gelirse ancak bir küçükbaş kurban alabiliyor” dedi.

İkramiyenin zamlara rağmen 7 yılda eridiğini vurgulayan Tokgöz, “Bu durum, emeklilerin maddi açıdan giderek zorlaştığını ortaya koymaktadır” şeklinde konuştu.

Related Posts

Çiğ süt üretimi 2024 yılında arttı

2023 yılında 21 milyon 481 bin 567 ton olan çiğ süt üretim tahmini, 2024 yılında yüzde 4,7 artarak 22 milyon 487 bin 757 ton oldu.

Karahan’dan ‘zarar’ açıklaması: Zarar eden tek Merkez Bankası biz değiliz

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası’nın 93. Hesap Dönemi Genel Kurulu’nda Banka Meclisi ve Denetleme Kurulu üyeleri seçildi. Toplantıda konuşan TCMB Başkanı Fatih Karahan, Merkez Bankası’nın amacının kâr olmadığını vurgularken, “Zarar eden tek Merkez Bankası biz değiliz. Önemli olan fiyat istikrarıdır” dedi.

93 milyondan fazla Avrupalı yoksulluk riskinde

Avrupa Birliği’nde (AB) geçen yıl 93,3 milyon kişinin yoksulluk riskinde olduğu bildirildi.

Yeni evlenecek çiftlere indirim yapacak markalar belli oldu

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, imzalanan protokolle 20 firmanın, Aile ve Gençlik Fonu’ndan yararlanan evlenecek gençlere yüzde 5 ile yüzde 35 arasında özel indirimler sağlayacağını duyurdu.

Halkın tepki gösterdiği Muğla’da maden sahası ihale edilecek

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı’na bağlı MAPEG, Muğla’da yer alan II-B grubu küçük alan maden sahasını, çevresindeki ruhsat sahipleri arasında ihaleye çıkarıyor.

Araç alacakları ilgilendiriyor! İkinci elde dikkat çeken değişim: İşte fiyatı en çok düşen markalar…

2025 itibarıyla ikinci el araç satışları ve fiyatlardaki değişim dikkat çekti. Yapılan araştırmaya göre yılın ilk 3 ayında satışlar bir önceki geçen yılın son çeyreğine kıyasla geriledi. Enflasyona göre bakıldığında ise fiyatlar 21 aydır düşüyor. İkinci elde en çok fiyat kaybı yaşayan modeller belli oldu? İşte detaylar… 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir