Elon Musk’tan Britanya’da yeni seçim çağrısı

T24 Son Dakika Haberleri

Space X’in sahibi ünlü milyarder Elon Musk, yapılan bir anket sonucunda Britanya’da yeni bir seçim çağrısında bulundu.

The Times tarafından gerçekleştirilen YouGov anketine göre, Britanya’da seçmenlerin çoğu İşçi Partisi’ni “beceriksiz”, “dürüst olmayan” ve “başarısız” olarak nitelendiriyor. Ayrıca seçmenler, Başbakan’ın hükümetinin her adımda başarısız olacağını düşünüyor.

Starmer’a yöneltilen son ankete cevaben Musk, Twitter hesabından “Britanya’da yeni bir seçime ihtiyaç var.” şeklinde bir tweet attı.

Elon Musk’ın seçim çağrısı, aşırı sağcı Reform UK partisine verdiği destek sürecinde geldi. Musk, “Reform’a oy verin. Tek umut bu” ifadelerini kullandı.

Ekim ayında sunulan ve eleştiri alan bütçenin ardından, seçmenlerin yüzde 21’i ekonomik konularda en çok İşçi Partisi’ne güvendiğini belirtirken yüzde 24’ü Muhafazakâr Parti’yi tercih etti.

Yeni yıl mesajında Başbakan Starmer, önümüzdeki yılın kamu hizmetlerini iyileştirmek ve refahı yeniden tesis etmek için bir “yeniden inşa yılı” olacağını vurgulayarak, Britanya’nın “büyük ulus kimliğini yeniden keşfetmek istediğini” ifade etti.

Genel seçimlerden bu yana İşçi Partisi, İngiltere, Galler ve İskoçya’da yaklaşık 150 meclis koltuğundan 33’ünü kaybederken, Muhafazakâr Parti 24 konsey koltuğu kazandı ve Nigel Farage‘ın Reform UK partisi 7 koltuk elde etti.

Related Posts

CHP’den Erdoğan’ın “Bağımsız yargı var, sabredin” çağrısına yanıt: Hangi bağımsız yargı, saraya bakan hakimler mi?

CHP’den Erdoğan’ın “Bağımsız yargı var, sabredin” çağrısına yanıt: Hangi bağımsız yargı, saraya bakan hakimler mi?

Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan CHP açıklaması: Her yerden pis kokular geliyor

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Azerbaycan ziyareti sonrası gazetecilere yaptığı açıklamada, “İşte şu anda en önemli il İstanbul. İstanbul’un ne halde olduğu ortada. Her yerden şu anda çok ciddi pis kokular geliyor” dedi.

Kuzey Makedonya’da dikkat çeken karar!

Kuzey Makedonya Başbakanı Hristijan Mickoski, ülkedeki bekarlara ek vergi uygulanmasının gündemde olduğunu açıkladı. Mickoski, “Pasaporttan çok umudun önemli olduğu bir devlet kurmalıyız.” ifadesini kullanarak, bekar erkek ve kadınlara ek vergi getirilmesini ciddi şekilde düşündüklerini belirtti.

Da Vinci’nin şifresi sonunda çözüldü: Cevap 1.64

Beş asırlık bir sanat eserinin içine gizlenmiş matematiksel bir şifre, sonunda çözüldü. Rönesans dahisi Leonardo da Vinci’nin Vitruvius Adamı çiziminin sadece sanatsal bir başyapıt olmadığı ortaya çıktı.

Afganistan yönetimini tanıyan ilk ülke Rusya oldu

Rusya 2021’de Afganistan’da yönetimi ele geçiren Taliban yönetimini resmen tanıyan ilk ülke oldu. Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in Afganistan Özel Temsilcisi Zamir Kabulov, Afganistan yönetimini resmen tanıdıklarını bildirdi. RUSYA AFGANİSTAN …

Üniversite iddiaları yalanlamıştı, eski rektör SÖZCÜ’ye konuştu

Nevşehir Hacıbektaş Veli Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Semih Aktekin’in eşi Banu Aktekin için Cam ve Seramik Bölümü’nü Hacıbektaş ilçesinden Avanos ilçesine aldırdığı iddia edilmişti. Üniversite tarafından yapılan açıklamada iddialar yalanlanırken, üniversitenin eski rektörü Mazhar Bağlı da SÖZCÜ’ye açıklamalarda bulundu.