e-Devlet’te yeni dönem: Telefon ve internet tarifeleri karşılaştırılacak

Yeni Uygulama ile Vatandaşlar Tarifelerini Karşılaştırabilecek!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, vatandaşların mobil ve sabit iletişim tarifelerini karşılaştırabileceği yeni bir hizmetin e-Devlet üzerinden kullanıma sunulduğunu duyurdu. Bakan, bu uygulamanın sektör için önemli bir adım olduğunu belirtti.

Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu’nun (BTK) e-Devlet kapısında sunduğu hizmetlere bir yenisi daha eklendi. Yeni sistem sayesinde vatandaşlar, mobil telefon, sabit internet ve sabit telefon tarifelerini tek bir platform üzerinden kolaylıkla karşılaştırabilecekler.

Uraloğlu, “Elektronik haberleşme sektöründe en fazla aboneye sahip 13 şirketin sunduğu tarife ve kampanyalar artık tek çatı altında erişilebilir hale geldi” dedi. Bu sayede kullanıcılar, ayrı ayrı internet sitelerini dolaşmadan tüm tarifelere ulaşabilecekler.

Yeni sistemin sağladığı karşılaştırma kriterleri arasında işletmeci adı, ortalama aylık ücret, ödeme tipi, taahhüt süresi, bağlantı hızı, cayma bedeli ve ek avantajlar yer alıyor. Vatandaşlar, bu kriterlere göre kendileri için en uygun tarifeyi seçebilecekler.

Tarife karşılaştırma hizmetine https://www.turkiye.gov.tr/btk-tarife-karsilastirma adresinden erişilebilecek.

Yeni uygulamanın sektörde rekabeti artıracağını belirten Uraloğlu, bu sayede işletmecilerin daha kaliteli ve uygun fiyatlı hizmetler sunmaya teşvik edileceğini dile getirdi. Ayrıca, hizmetin Birleşmiş Milletler bünyesindeki Dünya Bilgi Toplumu Zirvesi’nde “Bilgiye Erişim” kategorisinde 2025 yılı için aday gösterildiğini de vurguladı.

Related Posts

İstanbul Havalimanı, Avrupa’nın zirvesinde

İstanbul Havalimanı günlük ortalama 1529 uçuşla nisan ayında Avrupa’nın en yoğun havalimanı olarak kayıtlara geçti.

Kurban Bayramı emekli ikramiyesi ne zaman yatacak? 4 bin lira ikramiyeyi kimler alabilecek?

Kurban Bayramı için geri sayım başlarken SSK, Bağ-Kur ve Emekli Sandığı emeklileri ikramiye ödeme tarihlerini gündeminde yer aldı. Peki, Kurban Bayramı emekli ikramiyesi ne zaman yatacak? 4 bin lira ikramiyeyi kimler alabilecek?

Almanya’da ehliyet almak artık bir lüks mü?

Almanya’da birçok genç için ehliyet artık karşılanamaz bir maliyet haline geldi. Artan şikâyetler reform çağrılarını da beraberinde getiriyor.

Piyasalarda istihdam rakamları etkisi

Bu hafta küresel piyasalarda Turmp açıklamaları ve ABD istihdam rakamları gündem olurken yurt içinde ekonomi yönetiminin açıklamaları Ve TCMB’nin zorunlu karşılık adımı öne çıktı.

TZOB Genel Başkanı, zirai dondan etkilenen meyve bahçelerini inceledi

Türkiye Ziraat Odaları Birliği (TZOB) Genel Başkanı Şemsi Bayraktar, Gaziantep ve Kahramanmaraş’ta zirai don ve dolu nedeniyle zarar gören meyve bahçelerinde incelemelerde bulundu.

Tarım robotlarından insansız traktörlere

Tarım robotları ve insansız traktörler döneminin kapılarını aralayan yapay zekâ konusunda Tarım ve Orman Bakanlığı, yıl sonuna kadar Yapay Zekâ Strateji Belgesi oluşturacak. Dünya Bankası destekli İklim Akıllı Tarım Teşviki projesi kapsamında ise çiftçiye 40 milyon dolarlık hibe desteği sağlanacak.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir