“Böyle skandal hiç görülmedi!” AKP’li belediyeden hayali iftara 973 bin lira

2024 yılında yapılan yerel seçimlerde el değiştiren büyükşehir belediyelerinden birisi de Bursa. 2017-2024 yılları arasında belediye başkanlığını yapan Aktaş’ın, daha önce HÜDA PAR’ın Bursa’daki kongresinde 44 bin liralık yemek faturasını ödediği, Selçuk Türkoğlu tarafından açıklanmıştı.

Yine Türkoğlu tarafından Aktaş’ın AKP’li bakan ve bakan yardımcılarının 1.5 milyon liraya kadar ulaşan yemek faturasını da belediye kasasından ödediğini belgelenmişti.

OLMAYAN İFTARA 973 BİN LİRA ÖDEMİŞ

Sözcü’den Veli Toprak‘ın haberine göre, İYİ Partili vekil tarafından mecliste Alinur Aktaş hakkında yeni bir skandal açıklandı. Türkoğlu’nun açıklamasına göre Aktaş, 2024’teki yerel seçimden sadece 13 gün önce AKP Osmangazi İlçe Teşkilatı’na iftar yemeği vermek istedi. Ancak bu istekten seçim yasakları nedeni ile vazgeçildi.

İftar yemeğinden vazgeçilmesine rağmen Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin 973 bin liralık “Yemek ve ikram bedeli” adıyla fatura aldığı, İYİ Partili vekil tarafından ifade edildi. Türkoğlu böylesi bir skandalın hiç görülmediğini ifade ederek şunları aktardı:

“Bursa Büyükşehir Belediyesinde tam anlamıyla skandal var. 18 Mart 2024 tarihli 973 bin liralık bir fatura alınıyor. Bu fatura Alinur Aktaş’ın başkan olduğu Bursa Büyükşehir döneminde Osmangazi ilçesinde AKP teşkilatlarıyla yapılan iftar yemeğinin bedeli.

Ancak Seçim Kuruluna itiraz edildiği için iftar gerçekleşmiyor. Buna rağmen iftarın 973 bin liralık hayali faturası var.

Bu para da malum yerlere, teşkilatların seçim masraflarını karşılamaya gidiyor. Hayalî iftar olur mu Allah aşkına’

Related Posts

Suriye İçişleri Bakanlığı açıkladı: Süveyda içindeki çatışmalar durduruldu

Suriye İçişleri Bakanlığı Sözcüsü Nureddin el-Baba, Süveyda kenti içindeki çatışmaların sona erdiğini duyurdu.

Bengisu Avcı, Ocean’s 7’de Tarih Yazdı

Bengisu Avcı, Kuzey Kanalı’nı geçerek Ocean’s 7’de altı parkur geçen ilk Türk oldu.

İsrail ordusu Gazzeli balıkçıları alıkoydu

İsrail ordusu, 2 Mart’tan bu yana uygulanan sıkı abluka nedeniyle açlığın had safhaya çıktığı Gazze’de yiyecek bulmaya çalışan Filistinlilere müdahale etmeyi sürdürüyor. Gazze Balıkçılar Sendikası İsrail deniz kuvvetleri’nin son operasyonunu duyurdu …

Geyve Belediye Başkanı Yıldız Bilecik’te kaza geçirdi

Bilecik’te kamyonetin otomobille çarpışması sonucu meydana gelen trafik kazasında, Sakarya’nın Geyve Belediye Başkanı Selçuk Yıldız’ın da aralarında bulunduğu 4 kişi yaralandı.

Park yerinden kavga ettiği kişiyi camide öldürdü

Kayseri’nin Melikgazi ilçesinde, bir hafta önce park yeri nedeniyle tartıştığı kişi tarafından camide namaz kılarken bıçaklanan 63 yaşındaki adam hayatını kaybetti. Olay, kentte büyük üzüntü yarattı.

Malatya’da hırdavat mağazasında yangın

Malatya’da hırdavat mağazasında çıkan yangına itfaiye, AFAD ve emniyet ekipleri müdahale ediyor. Yangın kontrol altına alınmaya çalışılıyor.