Bakan Işıkhan duyurdu: Binlerce kişinin emekliliği iptal edilecek

Emekli İşlemleri Sahte Boşanma ve Sigortalılık İncelemelerine Dâhil Ediliyor

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) tarafından oluşturulan yeni ekiplerle birlikte milyonlarca emeklinin işlemlerini geriye dönük incelemeye devam ediyor.

Yapılan denetimlerde en sık rastlanılan usulsüzlük, sahte sigortalılık ve sahte boşanma olayları olurken, yaklaşık 100 bin sahte emeklilik için işlem başlatan yetkililer, şimdi de mevzuata aykırı şekilde ‘yetim aylığı’ alan çiftleri radarına aldı.

9 BİN SAHTE BOŞANMA TESPİT EDİLDİ

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, katıldığı canlı yayında konuya ilişkin son detayları paylaşırken, yaklaşık 7 bin 400 kişi hakkında gerekli işlemlerin başlatıldığını duyurdu.

Sahte boşanma yaparak ‘yetim aylığı’ almayı sürdürenlerin evlerine gerekli tebligatların gönderildiği belirtilirken, Bakan Işıkhan, “Sadece hileli boşanmalar üzerinden yapılan incelemelerde 9 bin sahte boşanma yoluyla yetim aylığı alındığı tespit edildi. 7 bin 400’ü ile ilgili ödenen rakamların faiziyle geri alınması için işlem başlattık ve savcılığa suç duyurusunda bulunduk.” ifadelerini kullandı.

EYT EMEKLİSİ 3 MİLYONU GEÇTİ

Öte yandan, EYT’den emekli olanların ve bu düzenlemenin toplam maliyetiyle ilgili de Işıkhan, “Bugüne kadar 3 milyon 123 bin vatandaşımız emekli oldu. Bu düzenlemenin ilk yıl maliyeti 724 milyar lira. Önümüzdeki 5 yıl içinde de kümülatif olarak değerlendirdiğimizde maliyeti 3,4 trilyon lira olacaktır. Kapsamlı olarak değerlendirildiğinde ciddi maliyetli, aynı anda insan gücü kaybı olarak da değerlendiriyorum.” diye konuştu.

Bakan Işıkhan, 1 Mayıs’ta da hafta boyunca sahada olacağını aktararak, öngörülen programlarının detaylarını paylaştı.

Related Posts

Yatırım hazırlıkları ve işbirlikleri savunma ve havacılık şirketlerine yaradı

Avrupa başta olmak üzere birçok ülkenin savunma yatırımlarını artırma kararı alması ve Türkiye ile de bu kapsamda işbirlikleri yapılması, hem küresel hem yurt içindeki savunma şirketlerinin hisselerinde kayda değer yükselişler olmasını sağladı.

Otomotiv pazarı 2025’e durgun başladı: Satışlar düştü, tahsilatlar zorlaştı

OSS Derneği’nin ilk çeyrek anketine göre, otomotiv satış sonrası pazarı yılın başında daralma yaşadı. Satışlar dolar bazında ortalama yüzde 2,57 gerilerken, sektör temsilcileri ikinci çeyrekten de toparlanma beklemiyor. Alım gücündeki düşüş ve tahsilat problemleri, yeni yatırımları frenliyor.

Elektrik dağıtım şirketleri yeni yatırım dönemine hazırlanıyor

Elektrik dağıtım sektöründe 2026-2030 yıllarını kapsayacak 5 yıllık tarife dönemi hazırlıkları hız kazanırken şirketler reel yatırım teklifiyle sürece girmek için çalışmalarını yoğunlaştırdı.

Borsa İstanbul’da hareketli haftanın yıldızları ve kaybedenleri belli oldu

BIST 100 endeksi geçen haftayı yüzde 1,24 primle kapatırken, Borusan Yatırım, Tofaş ve Galatasaray hisseleri en çok kazandıranlar arasında yer aldı. Öte yandan Grainturk Holding, yatırımcısına en fazla kaybettiren hisse oldu.

Elektrikli araç şarj soket sayısı arttı

Elektrikli araç şarj soket sayısı martta önceki aya göre yüzde 2,3 artarak 28 bin 717’ye yükseldi.

İmamoğlu soruşturması Merkez’e pahalıya patladı: Rezervler 5 haftadır aralıksız geriliyor

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) toplam rezervleri, 18 Nisan haftasında bir önceki haftaya göre 931 milyon dolar azalışla 146 milyar 557 milyon dolara geriledi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir