Almanya Başbakanı Scholz, “Ukrayna’ya yeni bir yardım paketine izin vermedi” iddiası

Almanya Başbakanı Olaf Scholz, Ukrayna’ya Yardım Paketi Onayı Vermeyebilir

Almanya Başbakanı Olaf Scholz, Ukrayna’ya 3 milyar avroluk yeni bir yardım paketine onay vermediği iddia ediliyor.

Spiegel dergisinin haberine göre, Dışişleri Bakanı Annalena Baerbock ve Savunma Bakanı Boris Pistorius, 23 Şubat’taki genel seçimler öncesinde Ukrayna’ya acil ihtiyaç duyulan ilave silah teslimatı için yaklaşık 3 milyar avroluk ek bütçeyi devreye sokmak istiyor.

Haberde, Başbakan Scholz’un seçim öncesi ek askeri yardım planlarına sıcak bakmadığı belirtiliyor.

Öte yandan, Sosyal Demokrat Parti (SPD) çevrelerinde, Başbakan Scholz’un seçim kampanyasında Ukrayna’ya başka silah teslimatı açıklamak istemeyebileceği ve bunun potansiyel SPD seçmenlerini uzaklaştırabileceği spekülasyonları yapıldığı ifade ediliyor.

Haberde, Yeşiller partisinin ise silah harcamalarının artırılmasını talep ederek puan kazanmaya çalıştığı aktarılıyor. (AA)

Komşular rahatsız olacak derken, opera yarışmasında birinci oldu; Güneş Uluçay Türkiye’de opera sanatçısı olmayı anlattı


Günün öne çıkan haberleri…

TIKLAYIN – Bahçeli ve Erdoğan’dan yılın ilk yüz yüze görüşmesi

TIKLAYIN – Özgür Özel, “büyük sürprizi” açıkladı: Cebinizde kırmızı kart taşıyın, canınız sıkılınca çıkarıp iktidara gösterin

TIKLAYIN – Tıp dünyasında şaşkınlık yaratan vaka: Cerrah, hastasından kanser kaptı

TIKLAYIN – İngiltere cezaevlerinde gardiyan ve mahkûmlar arasında cinsel ilişki skandalı: Üniformalarına delikler açmışlar

TIKLAYIN – Dervişoğlu, Ülkü Ocakları Başkanı’nın tehdidine Sinan Ateş’in vurulduğu yerde yanıt verdi: Adresimi bilemeyebilirler, onların en iyi bildikleri yerdeyim

TIKLAYIN – Edip Akbayram yoğun bakıma kaldırıldı, entübe edildi | Kızı açıklama yaptı: İç kanama geçirdi

TIKLAYIN – Yasa dışı bahis operasyonları genişliyor: Şimdiye kadar hangi ünlü isimlere soruşturma başlatıldı; kim, ne söyledi?

Related Posts

İran Cumhurbaşkanı: Uluslararası Atom Enerjisi Ajansı ile iş birliği İran’ın nükleer meselesine yönelik çifte standardın düzeltilmesine bağlı

İran Cumhurbaşkanı: Uluslararası Atom Enerjisi Ajansı ile iş birliği İran’ın nükleer meselesine yönelik çifte standardın düzeltilmesine bağlı

Sözcü’ye ceza yandaşlara milyonlar

SÖZCÜ TV, dünya televizyonculuk tarihinin en ağır cezalarından biriyle cezalandırılırken yandaş kanallara iktidar tarafından milyonlar dağıtılıyor. Türkiye’nin en borçlu belediyeleri arasında yer alan AKP yönetimindeki Kayseri Büyükşehir Belediyesi’nin tanıtım yayınları için yandaş kanallara milyonlar dağıttığı ortaya çıktı.

Hafter AB Komiserini Bingazi’den kovdu

SON dönemde gerek kuraldışı göçmen hareketleri gerekse Türkiye ile işbirliği adımları nedeniyle başta Yunanistan olmak üzere Avrupa Birliği’nin yakın takibinde olan Libya’da örneğine az rastlanan bir diplomatik kriz yaşandı.

Saros’a açılan balıkçılar köpekbalığı görüntüledi

Erikli sahiline açılan balıkçılar bir süre sonra yüzeye çıkan yaklaşık 3 metre uzunluğundaki köpekbalığını görünce, şaşkınlık yaşadı. Bir süre su yüzeyinde kalan köpekbalığı daha sonra gözden kayboldu. Balıkçılar o anları cep telefonuyla kaydetti.

Çocukların oyunu faciaya dönüşüyordu: Yangında 2’si çocuk 6 kişi kurtarıldı

Edinilen bilgiye göre, Saraçlı Mahallesi Menteşe 5. Sokak’ta bulunan 4 katlı bir apartmanın 2’nci katında Hakan Açık’a ait dairede Ömer (7) ve Yusuf Açık (5) oyun oynadığı sırada henüz belirlenemeyen bir nedenle yangın çıktı. Alevleri fark eden anne …

İhanetin bedeli ağır oldu: Kız tardeşiyle aldatıldığını gören kadın kocasını hastanelik etti

Sosyal medyada gündem olan olayda, eşinin ihanetine uğrayan bir kadın, kocasını kendi kız kardeşiyle birlikte yakalayınca öfkesine yenik düştü. Yaşananlar kameraya yansırken, aldığı darbelerle yaralanan adam hastaneye kaldırıldı. Olayla ilgili soruşturma başlatıldı.