Manisa Büyükşehir’den eğitime büyük destek

Manisa’da eğitim alanında önemli bir adım atan Manisa Büyükşehir Belediyesi, Eğitim Merkezi (MABEM) kurslarıyla 7 bin 500 öğrenciye lise ve üniversite sınavlarına hazırlık imkanı sunarak büyük bir başarı elde etti. Başkan Ferdi Zeyrek’in eğitimde fırsat eşitliğine verdiği önem doğrultusunda eğitim alanında sunduğu hizmetleri çeşitlendiren belediye, öğrencilerin yanında olmaya devam ediyor. ‘Günaydın Çorbası’, kırtasiye desteği ve online eğitimler gibi projelerle öğrencilerin yanında yer alan Manisa Büyükşehir Belediyesi, 2024 yılında MABEM tarafından verilen lise ve üniversite hazırlık kurslarıyla 7 bin 500 öğrenciye ulaştı. Şu anda il genelinde 4 bin 900 öğrenci bu kurslardan faydalanırken, yaz kurslarıyla bin 400 öğrenciye eğitim imkanı sağlandı. Buna ek olarak, bin 200 öğrenciye ücretsiz online eğitimlerle uzaktan eğitim fırsatı sunuldu. Başkan Zeyrek, “Geleceğe donanımlı bireyler yetiştiriyoruz. Her Manisalı bireyin eğitimine eşit bir şekilde erişimini sağlamak için çalışmalarımızı sürdüreceğiz” dedi.

Eğitimde Öncü Kent

Bunun yanı sıra MABEM, Manisa Büyükşehir Belediyesi Sanat ve Meslek Eğitimi Kursları (MASMEK), Yuvamız Manisa Çocuk Eğitim Merkezleri ve Çocuk Kültür Sanat Merkezleri ile her kesimden Manisalıya eğitim imkanları sağladı. Manisa’nın dört bir yanında, her yaş grubundan vatandaşlar, eğitim faaliyetlerinden faydalanma imkanı buldu. Bu hizmetlerle Manisa’nın eğitimde öncü bir kent olma hedefi güçlendirildi.

“Sadece Bugünü Değil, Yarını da İnşa Ediyoruz”

Göreve başladığı günden itibaren eğitime verdiği destekle dikkat çeken Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Ferdi Zeyrek, 2024 yılında hayata geçirdikleri projelerle eğitimde fırsat eşitliği sağlayarak Manisa’da önemli bir etki yarattıklarını belirtti. Zeyrek, “Gençlerimizin geleceğine katkı sağlayarak daha iyi bir eğitim imkanı sunmak en büyük önceliğimiz. MABEM ve diğer eğitim projelerimizle sadece bugünü değil, yarını da inşa ediyoruz. 2024’te MABEM ile 7 bin 500 öğrenciyi lise ve üniversiteye hazırladık. Gençlerimizi özgür, özgüvenli ve donanımlı bireyler olarak yetiştiriyoruz. Her Manisalı’nın eğitime eşit erişimine katkı sağlamak için çalışmalarımızı sürdüreceğiz” şeklinde konuştu.

Related Posts

Hamas’a karşı İsrailli DEAŞ

Gazze’de soykırıma rağmen hedefine ulaşamayan İsrail, DEAŞ’la bağlantılı silahlı grupları sahaya sürdü. Yaser Ebu Şebab liderliğindeki bir grup, güvenli bölge ilan edilen bir alanın kontrolünün kendilerinde olduğunu duyurdu. Eski Güvenlik Bakanı Avigdor Lieberman, çeteleri İsrail’in silahlandırdığını itiraf etti. İsrail Başbakanı Netanyahu ise “Hamas’a karşı olan aşiretleri harekete geçirdik. Bunun nesi yanlış?” dedi.

Hatay’da ambulans uçak 10 günlük bebek için havalandı

Hatay’da kalp hastası 10 günlük bebek, ambulans uçakla Ankara Bilkent Şehir Hastanesi’ne sevk edildi.

Başkanları tutuklanan CHP’li belediyelerde ne zaman seçim olacak? Başkanvekilleri nasıl seçilecek?

İstanbul’da Avcılar, Büyükçekmece ve Gaziosmanpaşa ile Adana’da Ceyhan ve Seyhan belediye başkanları İçişleri Bakanlığı tarafından görevden uzaklaştırıldı. Peki, başkanları tutuklanan CHP’li belediyelerde ne zaman seçim olacak? Başkanvekilleri nasıl seçilecek?

Erdoğan’dan bayram mesajında ‘CHP’ yorumu: ‘Üzüntü duyuyoruz, yanlışta ısrar son bulmalı’

AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kurban Bayramı mesajında CHP Genel Başkanı Özgür Özel’e ‘bayramlaşma’ çağrısı yaptı. Erdoğan, “Ana muhalefetin kimseyle bayramlaşmayan parti haline gelmesinden duyduğumuz üzüntüyü de ifade etmek isterim” dedi.

Türkiye Çevre Haftası, 81 ilde coşkuyla kutlandı

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, Türkiye Çevre Haftası etkinliklerinin 81 ilde coşkuyla gerçekleştirildiğini açıkladı.

Limak: Zeytinlerin ‘etrafında’ maden arıyoruz

SÖZCÜ’nün Muğla İkizköy’deki maden arama çalışmalarında zarar gören zeytinlikleri haberleştirmesinin ardından LİMAK’tan açıklama geldi.