Eski Rus Savunma Bakan Yardımcısı İvanov’a 13 yıl hapis

Rusya’da Yolsuzluktan Tutuklu Eski Savunma Bakanı Yardımcısına Hapis Cezası

Rusya’da bir mahkeme, eski Savunma Bakanı Yardımcısı Timur İvanov’un 4 milyar rublelik (yaklaşık 2 milyar TL) zimmetine para geçirmesi nedeniyle tutuklu bulunduğu davada karar açıkladı. Mahkeme, İvanov’a 13 yıl hapis cezası vererek ayrıca 100 milyon ruble para cezası keserek 2,5 milyar ruble değerinde gayrimenkul ve lüks araçlarına el koydu.

İvanov, 2016 yılında Savunma Bakan Yardımcılığı görevine getirilmiş ve görevi sırasında çeşitli yolsuzluklarla suçlanmıştı. Ayrıca, Rusya-Ukrayna Savaşı’nda oynadığı rol sebebiyle ABD ve Avrupa Birliği tarafından da yaptırımlarla karşı karşıya kalmıştı.

Bununla birlikte, İvanov’un yanı sıra diğer tutuklu isimler arasında bulunan eski Savunma Bakanı Yardımcısı Tümgeneral Pavel Popov ve Vatansever Parkı Direktörü Vyachslav Ahmedov’un cezaları henüz açıklanmadı. Popov, devletin bütçesini kendi çıkarları doğrultusunda kullandığı için, Ahmedov ise Vatansever Parkı yönetiminde yolsuzluk yaptığı gerekçesiyle tutuklanmıştı.

Rusya’da son dönemde artan yolsuzluk soruşturmaları, Devlet Başkanı Vladimir Putin’in rüşvet, verimsiz harcamalar ve savunma bütçesinde israf konularına dikkat çektiği düşünülüyor. Bu kapsamda, eski Genelkurmay Başkan Yardımcısı Korgeneral Vadim Şamarin’in de rüşvet almak suçundan 7 yıl hapis cezasına çarptırıldığı biliniyor.

Related Posts

Cem Küçük: Erdoğan siyaset sahnesinden çekildiğinde siyasetimiz sudan çıkmış balığa dönecek; yeni aktörler şimdiden kendilerini hazırlıyorlar

Cem Küçük: Erdoğan siyaset sahnesinden çekildiğinde siyasetimiz sudan çıkmış balığa dönecek; yeni aktörler şimdiden kendilerini hazırlıyorlar

Kayserispor 1 Puanla Dönüyor

Kayserispor, Süper Lig’in 2. haftasında Başakşehir ile 1-1 berabere kalarak puan aldı.

Savcı Sayan: CHP Mansur Yavaş’ı aday göstermezse; Zafer Partisi, İyi Parti ve Anahtar Parti birleşerek Yavaş’ı aday gösterecek

Savcı Sayan: CHP Mansur Yavaş’ı aday göstermezse; Zafer Partisi, İyi Parti ve Anahtar Parti birleşerek Yavaş’ı aday gösterecek

Kerem Aktürkoğlu yola çıktı: Benfica havaalanından paylaştı

Benfica’nın Fenerbahçe maçı kadrosuna dahil ettiği milli futbolcu Kerem Aktürkoğlu, İstanbul yolunda.

Mardin’de Kaza: 1 Ölü, 6 Yaralı

Mardin’de şarampole yuvarlanan otomobilde 25 yaşındaki Ali Furkan Bozkurt hayatını kaybetti.

Kamboçya’da Mayın Temizleme Projesi

Çin’in desteğiyle Kamboçya’da 160 km² alan temizlendi, 2,6 milyon kişi faydalandı.