ABD’nin Tel Aviv Büyükelçisi’nden skandal açıklama: ‘Filistin’i kendi topraklarınızda kurun’

Büyükelçi Huckabee: Filistin Devletinin Kurulması İçin Hangi Toprak Parçası Seçilmeli?

İsrail’in Batı Şeria’yı ilhak etme düşüncesine destek veren Büyükelçi Huckabee, Filistin devletinin işgal altındaki bölgelerde kurulmasına karşı çıktığını açıkladı.

Önceki ABD yönetimleri ve Avrupa ülkeleri için iki devletli çözümün arzulanan bir hedef olduğunu vurgulayan Huckabee, ancak gerçek sorunun nerede bu çözümün olması gerektiği olduğunu sordu.

BBC’ye konuşan Huckabee, Orta Doğu’daki Arap ve Müslüman ülkelerin İsrail’in denetimindeki toprağın 664 katı büyüklüğünde araziye sahip olduklarını belirtti ve eğer Filistin devletinin kurulmasına ilişkin bir arzu varsa, bunu gerçekleştirecek bir yer olması gerektiğini ifade etti.

Huckabee, İngiltere, Avustralya, Kanada, Yeni Zelanda ve Norveç’in Batı Şeria’da Filistinlilere karşı nefreti körüklediğini iddia ederek, İsrail’in aşırı sağcı Ulusal Güvenlik Bakanı Itamar Ben-Gvir ve Maliye Bakanı Bezalel Smotrich’e karşı aldığı yaptırım kararını sert bir dille eleştirdi.

ABD Büyükelçisi Huckabee, daha önce Birleşmiş Milletler’de Filistin devletinin tanınması girişimlerini destekleyen Fransız yönetimini de eleştirerek, Fransa’nın gerçekten bir Filistin devleti görmek istiyorsa Fransız Rivierası’ndan bir arazi parçasını Filistin devleti için ayırabileceğini önerdi.

Related Posts

Feyruz, Oğlu Ziyad Rahbani’yi Uğurladı

Dünyaca ünlü sanatçı Feyruz, oğlu Ziyad Rahbani’nin cenaze törenine katıldı ve son vedasını yaptı.

Trump neden Epstein’le arasının bozulduğunu anlattı

Donald Trump, Epstein’la yıllar önce yollarını ayırdığını ve onu çalışanlarını ayarttığı için kulübünden kovduğunu açıkladı. Beyaz Saray’ın “rahatsız edici biri” diyerek savunduğu bu karar, Epstein soruşturmasının yeniden gündeme gelmesine yol açtı.

Hazır transfer dönemindeyken… Genç futbolculara yeniden hatırlatalım: G.Saray’ın gözdesi kulüpsüz kaldı

Henüz 14 yaşındayken Galatasaray A takımı ile hazırlık karşılaşmasında forma giyen ve kulüp tarihine geçen Mustafa Kapı, henüz 22 yaşında kulüpsüz kaldı. Genç oyuncu o dönem Galatasaray’ın yeni sözleşme talebini reddetti.

Beyoğlu’nda Bıçaklı Kavga: 1 Ağır Yaralı

İstanbul Beyoğlu’nda laf atma yüzünden çıkan kavgada 1 kişi bıçakla yaralandı, 3 şüpheli yakalandı.

CHP “Terörsüz Türkiye”ye itiraz etti, komisyona yeni isim önerdi

CHP “Terörsüz Türkiye”ye itiraz etti, komisyona yeni isim önerdi

Elazığ’da çatı yangını

Elazığ’da ik katlı bir evin çatısında çıkan yangın, itfaiye ekipleri tarafından söndürüldü.