CHP’yi çileden çıkaran görüntü: ‘Savaş suçlusu gibi…’

CHP Genel Başkan Yardımcısından Belediye Başkanlarının Gözaltına Alınmasına Tepki

CHP Genel Başkan Yardımcısı Burhanettin Bulut, CHP’li belediyelere yapılan operasyonlar kapsamında gözaltına alınan belediye başkanları ve bürokratların sabah saatlerinde sağlık kontrolüne götürülmesi görüntülerine tepki gösterdi. Bulut, “Cumhuriyet tarihinin hiçbir döneminde böylesine açık bir düşman hukuku uygulanmadı. Unutulmasın: Hukuk bir gün herkese lazım olacak” dedi.

Gözaltına Alınan Belediye Başkanları Sağlık Kontrolünden Geçirildi

CHP’li belediyelere yapılan operasyonlar sonucunda 31 Mayıs Cumartesi günü gözaltına alınan belediye başkanları, aralarında İstanbul ve Adana’nın 5 büyük ilçesinin belediye başkanlarının da bulunduğu bazı isimler, sabah saatlerinde İstanbul Emniyet Müdürlüğünden Bayrampaşa Devlet Hastanesine sağlık kontrolüne götürüldü. Daha sonra başkanlar, ifade için Çağlayan’daki İstanbul Adliyesi’ne sevk edildi.

Gözaltına alınan isimler arasında Büyükçekmece Belediye Başkanı Hasan Akgün, Gaziosmanpaşa Belediye Başkanı Hakan Bahçetepe, Avcılar Belediye Başkanı Utku Caner Çaykara, Adana Ceyhan Belediye Başkanı Kadir Aydar, Adana Seyhan Belediye Başkanı Oya Tekin, İBB Genel Sekreter Yardımcısı Erdal Celal Aksoy, CHP PM Üyesi Baki Aydöner ve eski CHP Milletvekili Aykut Erdoğdu da bulunuyor.

“Hukuk Bir Gün Herkese Lazım Olacak”

CHP Genel Başkan Yardımcısı Burhanettin Bulut, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, halkın oylarıyla seçilmiş belediye başkanlarını ve ülkesine hizmet eden bürokratları hedef gösteren ve itibarsızlaştırmaya çalışanların hukuku, adaleti ve masumiyet karinesini ayaklar altına aldığını belirterek, “Unutulmasın: Hukuk bir gün herkese lazım olacak” ifadesini kullandı.

Related Posts

Hamas’a karşı İsrailli DEAŞ

Gazze’de soykırıma rağmen hedefine ulaşamayan İsrail, DEAŞ’la bağlantılı silahlı grupları sahaya sürdü. Yaser Ebu Şebab liderliğindeki bir grup, güvenli bölge ilan edilen bir alanın kontrolünün kendilerinde olduğunu duyurdu. Eski Güvenlik Bakanı Avigdor Lieberman, çeteleri İsrail’in silahlandırdığını itiraf etti. İsrail Başbakanı Netanyahu ise “Hamas’a karşı olan aşiretleri harekete geçirdik. Bunun nesi yanlış?” dedi.

Hatay’da ambulans uçak 10 günlük bebek için havalandı

Hatay’da kalp hastası 10 günlük bebek, ambulans uçakla Ankara Bilkent Şehir Hastanesi’ne sevk edildi.

Başkanları tutuklanan CHP’li belediyelerde ne zaman seçim olacak? Başkanvekilleri nasıl seçilecek?

İstanbul’da Avcılar, Büyükçekmece ve Gaziosmanpaşa ile Adana’da Ceyhan ve Seyhan belediye başkanları İçişleri Bakanlığı tarafından görevden uzaklaştırıldı. Peki, başkanları tutuklanan CHP’li belediyelerde ne zaman seçim olacak? Başkanvekilleri nasıl seçilecek?

Erdoğan’dan bayram mesajında ‘CHP’ yorumu: ‘Üzüntü duyuyoruz, yanlışta ısrar son bulmalı’

AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kurban Bayramı mesajında CHP Genel Başkanı Özgür Özel’e ‘bayramlaşma’ çağrısı yaptı. Erdoğan, “Ana muhalefetin kimseyle bayramlaşmayan parti haline gelmesinden duyduğumuz üzüntüyü de ifade etmek isterim” dedi.

Türkiye Çevre Haftası, 81 ilde coşkuyla kutlandı

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, Türkiye Çevre Haftası etkinliklerinin 81 ilde coşkuyla gerçekleştirildiğini açıkladı.

Limak: Zeytinlerin ‘etrafında’ maden arıyoruz

SÖZCÜ’nün Muğla İkizköy’deki maden arama çalışmalarında zarar gören zeytinlikleri haberleştirmesinin ardından LİMAK’tan açıklama geldi.