Kulis: AKP’de Erdoğan sonrasına hazırlık mı yapılıyor?

Gülsen Solaker: Siyasette Hareketlilik Devam Ediyor

Son günlerde siyasette sertleşme artarken, muhalefetin yanı sıra iktidar kanadında da önemli gelişmeler yaşanıyor. AKP, Erdoğan’ı tekrar aday gösterebilmek için uğraşırken, bazı isimler ise Erdoğan sonrası döneme hazırlanıyor.

CHP’nin Cumhurbaşkanı adayı Ekrem İmamoğlu’nun tutuklanması ve CHP Genel Başkanı Özgür Özel’e yapılan saldırıyla siyasetin tansiyonu yükselirken, artan kutuplaşmanın sonuçları kulislerde tartışılıyor.

Üsküdar Belediyesi’nden AKP’li Meclis Üyesi Ekrem Baki, belediye meclisinde istifasını açıkladı. Baki, yaşanan baskılar ve kutuplaşmanın artması nedeniyle AKP’den istifa ettiğini belirterek, Numan Kurtulmuş’un kurduğu Has Parti ekibinin önemli isimlerinden biriydi.

Ekonomide de son dönemde bazı önemli gelişmeler yaşanıyor. AKP Genel Başkan Yardımcısı Nihat Zeybekci, TÜSİAD ziyaretinde yaptığı açıklamada, Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’in politikalarını eleştirdi. Ayrıca TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu da vergi politikalarına karşı çıkarak vergi sisteminin adil ve şeffaf olması gerektiğini vurguladı.

Ayrıca, TÜSİAD ve Yüksek İstişare Konseyi başkanlarına yönelik açılan soruşturmalar gündemdeyken, CHP Genel Başkanı Özgür Özel ve ekonomi kurmayları TÜSİAD’ı ziyaret etti.

Rahatsızlık Siyasi Sonuçlar Doğurabilir mi?

Ankara’da hala beklenen kabine değişikliği ve Meclis Başkanlığı seçimi öncesi gelişmeler üzerinde durulurken, siyaset bilimciler siyasi hoşnutsuzluğun ne gibi sonuçlar doğurabileceğini tartışıyor. Uzmanlara göre, bu hoşnutsuzluğun siyasi bir sonuç doğurması pek olası görünmüyor.

Siyaset bilimci İbrahim Uslu, AKP’nin içinde farklı düşünen isimlerin bulunduğunu ve bu hoşnutsuzluğun siyasi bir sonuç doğurmasının zor olduğunu belirtiyor. Yine de, bazı politikalardan rahatsız olanların şikayetlerini açıklamayı tercih etmeyebileceğini ifade ediyor.

Related Posts

Mantar Toplarken Kayalıklardan Düştü

Tunceli’nin Ovacık ilçesinde mantar toplamak için dağlık alana giden bir vatandaş, kayalıklardan düşerek yaralandı.

Rüzgar ve yağmur İstanbul’u vurdu!

İstanbul’da sabah saatlerinden itibaren etkili olan yağmur ve sert rüzgar, günlük yaşamı olumsuz etkiledi; Taksim’de birçok kişinin şemsiyesi ters döndü, bazı vatandaşlar otobüs duraklarına sığındı.

Cumartesi Anneleri 1050. haftada: Halil ve Kasım Alpsoy için adalet çağrısı!

Cumartesi Anneleri 1050. hafta buluşmasında, 31 yıl önce gözaltında kaybedilen Halil ve Kasım Alpsoy için adalet çağrısında bulundu.

Lise kantininde çifte cinayetin nedeni ortaya çıktı

Giresun’da görev yaptığı lisenin kantininde tartıştığı temizlik görevlisi Yonca Çavuş ile kız kardeşi Rana Çavuş Gökçin’i tabancayla vurarak öldüren özel güvenlik görevlisi Abdullah Turan, tutuklandı. Turan, tartışmanın ‘alacak’ nedeniyle çıktığını söyledi.

Mersin’de feci kaza: İki can kaybı

Mersin’in Silifke ilçesinde park halindeki TIR’a arkadan çarpan otomobildeki Yiğit Turan ve Ayşegül Kırlangıç hayatını kaybetti.

IMF, Pakistan’a 1 milyar dolarlık kaynağın önünü açtı

Uluslararası Para Fonu (IMF) İcra Direktörleri Kurulu, Pakistan için yaklaşık 7 milyar dolarlık kredi programının ilk incelemesini tamamlarken, ülkenin yaklaşık 1 milyar dolarlık kaynağa erişimine izin verdi. IMF’den yapılan açıklamada, Pakistan’ın …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir