Vicdan Vakfı, Ayşenur Ezgi Eygi’nin Filistin halkı için mücadelesini 2024’ün örnek davranışı seçti

Vicdan Vakfı, 2024’te Örnek Davranışları Seçti

Vicdan Vakfı, İsrail’in Filistinli Ayşenur Ezgi Eygi’yi katletmesi sonrasında, Eygi’nin Filistin halkıyla dayanışması ve İsrail’e karşı mücadelesiyle 2024 yılının örnek davranışı ilan edildi.

Vicdan Vakfı, vicdanın bireylerin değil, davranışlarının üzerine kurulu olduğunu belirterek, 2024 yılında topluma ve bireylere ilham verecek vicdanlı eylemleri paylaşmayı amaçladığını açıkladı.


Ayşenur Ezgi Eygi

Vicdan Vakfı’nın 2024 için belirlediği ilham veren eylemler şunlardır:

  • Şubat Ayı: Gazze politikalarına tepki gösteren tasarımcı Katharine Hamnett, nişanını çöpe atarak insan haklarına dikkat çekti.
  • Mart Ayı: ‘Artists4Ceasefire’ grubu, Oscar Ödül Töreni’nde ateşkes çağrısı yaparak küresel farkındalık yarattı.
  • Nisan Ayı: Gazze’deki zulme sessiz kalmayan ABD Dışişleri Bakanlığı’ndan Annelie Sheline istifa etti.
  • Mayıs Ayı: İsrail’in askeri politikalarına karşı çıkan insan hakları savunucusu Lily Greenberg Call, topluma mesaj verdi.
  • Haziran Ayı: Harvard öğrencileri, Filistin halkına yapılan haksızlıkları cesurca dile getirdi.
  • Temmuz Ayı: 400 Amerikalı Yahudi, barış ve adalet çağrısında bulunarak Netanyahu’nun ABD Kongresi öncesinde ses getirdi.
  • Ağustos Ayı: Silahlı kuvvetlere katılmayı reddeden İsrailli vicdani retçi Itamar Greenberg, barışçıl duruşunu sergiledi.
  • Eylül Ayı: Ayşenur Ezgi Eygi, Filistin halkıyla dayanışma içinde olup adaletsizlikle mücadelesiyle ön plana çıktı.
  • Ekim Ayı: Dr. Dilek Ekmekçi, yetiştirme yurtlarındaki gençlerin haklarını korumak için mücadele etti.
  • Kasım Ayı: Aktivist Arlet Natali Avazyan, toplumsal bilinci artıran yazılarıyla farkındalık yarattı.

Aralık Ayı: Raghid Al-Tatari’nin Fedakarlığı

Related Posts

Feyruz, Oğlu Ziyad Rahbani’yi Uğurladı

Dünyaca ünlü sanatçı Feyruz, oğlu Ziyad Rahbani’nin cenaze törenine katıldı ve son vedasını yaptı.

Trump neden Epstein’le arasının bozulduğunu anlattı

Donald Trump, Epstein’la yıllar önce yollarını ayırdığını ve onu çalışanlarını ayarttığı için kulübünden kovduğunu açıkladı. Beyaz Saray’ın “rahatsız edici biri” diyerek savunduğu bu karar, Epstein soruşturmasının yeniden gündeme gelmesine yol açtı.

Hazır transfer dönemindeyken… Genç futbolculara yeniden hatırlatalım: G.Saray’ın gözdesi kulüpsüz kaldı

Henüz 14 yaşındayken Galatasaray A takımı ile hazırlık karşılaşmasında forma giyen ve kulüp tarihine geçen Mustafa Kapı, henüz 22 yaşında kulüpsüz kaldı. Genç oyuncu o dönem Galatasaray’ın yeni sözleşme talebini reddetti.

Beyoğlu’nda Bıçaklı Kavga: 1 Ağır Yaralı

İstanbul Beyoğlu’nda laf atma yüzünden çıkan kavgada 1 kişi bıçakla yaralandı, 3 şüpheli yakalandı.

CHP “Terörsüz Türkiye”ye itiraz etti, komisyona yeni isim önerdi

CHP “Terörsüz Türkiye”ye itiraz etti, komisyona yeni isim önerdi

Elazığ’da çatı yangını

Elazığ’da ik katlı bir evin çatısında çıkan yangın, itfaiye ekipleri tarafından söndürüldü.