‘FETÖ’cüler hâlâ askeri okullara sızmaya çalışıyor’

Afyoncu, “Şunu net söylüyorum; başta sivil üniversiteler olmak üzere, bugün hala birçok devlet kurumunda kripto FETÖ’cüler vardır. Sayısını bilemem ama var. Devletin istihbarat raporlarında, hâlâ askeri okullara sızmaya çalıştıklarını görüyoruz. Tespit ederseniz almıyorsunuz. Bunun tamamını tespit etmeniz mümkün değil” dedi.

Afyoncu, teğmenlerin ihracı konusunda ise, kılıçlı yeminin askeri mevzuatta yer almadığını söyledi. Afyoncu, “Yedi kez izin istemişler sekiz kez hayır denilmiş. Orada sadece beş teğmen ceza almadı. O yemine katılan birçok teğmen ceza aldı. Burada problem Atatürk’ün adını anmak değil, disiplinsizlik. Atatürk’e saygısı olmayanın Harp Okulu’nda yeri yoktur. Orduya siyaset giremez. Ben buna müsaade etmem. Balkan Savaşı’nı bilen bir adamım. Orduya siyasetin girmesi bütün Balkanları kaybetmemize sebep oldu” diye konuştu. ● ANKARA Milliyet

Related Posts

Kızına devletin aracını tahsis eden rektör bu kez de eşi için bölüm taşıdı

Nevşehir Hacıbektaş Veli Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Semih Aktekin, özel yetenek sınavıyla eşi Banu Aktekin’i 2022 yılında Güzel Sanatlar Fakültesi Cam ve Seramik Bölümü’ne başladı. Rektör Aktekin o dönemde Hacıbektaş ilçesinde bulunan seramik bölümünü eşinin daha rahat gidip gelebilmesi için Avanos ilçesine aldırdı. Eşinin mezun olmasının ardından cam ve seramik bölümü tekrar Hacıbektaş ilçesine alındı.

İzmir’in Seferihisar ilçesindeki orman yangını nedeniyle bir mahalle tahliye edildi

İzmir’deki yangınlar devam ederken Seferihisar ilçesinde Atatürk Mahallesi güvenlik amacıyla tahliye edildi.

İmamoğlu’ndan dikkat çeken çıkış! ‘Biz adalet vaat ediyoruz’

Tutuklu İBB Başkanı ve CHP’nin Cumhurbaşkanı adayı Ekrem İmamoğlu sosyal medya hesabından paylaştığı mesajda “Dostum” diyerek bir fotoğraf karesi için başka ülke liderlerinden medet uman değil; dik duran, milletinden güç alan, saygın bir Türkiye için mücadele ediyoruz.” ifadelerini kullandı

Fidan’dan Eurofighter açıklaması

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, İngiliz mevkidaşıyla Ankara’da yaptığı görüşmenin ardından İran-İsrail mutabakatının sürmesi ve Gazze’de ateşkesin sağlanmasının Türkiye’nin öncelikli hedefleri arasında olduğunu belirtti. Fidan, İngiltere ile ekonomi, savunma ve dış politika alanlarında güçlü işbirliğine dikkat çekti.

Mısır: Gazze’de 60 günlük ateşkesi kapsayan bir anlaşma üzerinde çalışıyoruz

Mısır: Gazze’de 60 günlük ateşkesi kapsayan bir anlaşma üzerinde çalışıyoruz

3 ilde 2.5 milyar TL ‘kamu zararı’ yaratan suç örgütüne operasyon!

Hatay merkezli 3 ilde sahte fatura ve akaryakıt fişi düzenleyerek kamuyu 2,5 milyar TL zarara uğrattığı belirlenen suç örgütüne yönelik operasyonda 34 şüpheli gözaltına alınırken 9’u tutuklandı.