İzinsiz Yürüyüşe Polis Müdahalesi

İZİNSİZ YÜRÜYÜŞE POLİS MÜDAHALESİ

Van Büyükşehir Belediye Başkanı Abdullah Zeydan’ın İçişleri Bakanlığı tarafından geçici olarak görevden uzaklaştırılmasının ardından toplanan bir grup, Cumhuriyet Caddesi’ne yürümek istedi. DEM Parti Grup Başkanvekili Kars Milletvekili Gülistan Kılıç Koçyiğit, DEM Parti Van Milletvekili Mahmut Dindar, Hakkari Milletvekili Vezir Coşkun Parlak, görevden uzaklaştırılan Van Büyükşehir Belediye Eş Başkanları Abdullah Zeydan ve Neslihan Şedal da destek verdi. Polis, eylemin izinsiz olduğu gerekçesiyle gruba izin vermedi. Polisin yaptığı uyarı anonslarına rağmen grup yürümekte ısrar etti. Bunun üzerine polis ekipleri polis göz yaşartıcı bomba ve TOMA aracından su sıkarak gruba müdahalede bulundu, bazı kişileri gözaltına aldı.

Polis ekipleri, caddede yürüyen DEM Parti milletvekillerinin de yürümelerine izin vermedi. Bir süre bekletilen milletvekilleri ve partililer daha sonra polisin sıkı güvenlik önlemi altında DEM Parti il binasına geçti.

Related Posts

Reformcu ve muhafazakar kardinaller, yeni papayı seçmek için toplanıyor

Katolik dünyası yeni liderini arıyor. Papa Francis’in ardından Sistine Şapeli’nde toplanacak kardinaller, siyah ya da beyaz dumanla belirlenecek tarihi bir seçim için günler sürecek bir sürece giriyor. Gelenekçilerle reformcuların karşı karşıya geldiği konklav, 1,4 milyar inananı etkileyecek.

ABD ve Yemen’deki Husiler arasında ateşkes: İsrail’e saldırılar sürecek

ABD ve Yemen’deki Husiler Umman arabuluculuğunda ateşkes anlaşmasına vardı. Yapılan açıklamaya göre anlaşma kapsamında Husiler Kızıldeniz’deki İsrail’e destek veren ülkelerin bayrağını taşıyan gemileri vurmayı bırakacak. ABD ise Yemen’deki hava …

BM Genel Sekreter Sözcüsü Dujarric: Dünya, Hindistan ve Pakistan arasında askeri bir çatışmayı göze alamaz

BM Genel Sekreter Sözcüsü Stephane Dujarric, BM Genel Sekreteri Antonio Guterres’in Hindistan ve Pakistan’a azami itidal çağrısında bulunduğunu söyledi.

Netanyahu: Yemen’e düzenlediğimiz saldırılar İran’a da mesaj

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu Husilerin İsrail’e düzenlediği saldırılardan dolayı İran’ı suçlayarak ülkesinin dün ve bugün Yemen’e düzenlediği saldırıların, Husilerin yanı sıra ‘İran’a da mesaj olduğu’ açıklamasını yaptı.

Kazada yaralanan otobüs şoförü 55 günlük yaşam mücadelesini kaybetti

Bursa’da istinat duvarını aşıp, 10 metreden park halindeki otomobilin üstüne düşen özel halk otobüsünün sürücüsü, 55 gün sonra yaşamını yitirdi.

3 ABD’li askere saldıran 15 sanık için mütalaa verildi

İzmir’de, geçen yıl eylül ayında 3 ABD’li askere yönelik fiziki saldırıya ilişkin, Türkiye Gençlik Birliği (TGB) Genel Başkanı Kayahan Çetin ile TGB üyesi 14 sanığın yargılandığı davada mütalaa sunuldu.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir