İzmir’e 1.67 Milyon Lira Ceza

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, Harmandalı Katı Atık Tesisinin atık suyunun Harmandalı Deresi üzerinden İzmir Körfezi’ne deşarj edilmesi nedeniyle İzmir Büyükşehir Belediyesine 1 milyon 671 bin 844 lira ceza uygulandığını bildirdi.

Bakanlıktan yapılan açıklamada, İzmir’in Çiğli ilçesine bağlı Cumhuriyet Mahallesi’nde rögar taşması ve kötü koku ihbarı üzerine bakanlığın denetim ekiplerince inceleme yapıldığı belirtildi.

Açıklamada, “Çiğli’de İzmir Büyükşehir Belediyesine ait bir katı atık depolama tesisindeki atık suların, İzmir Körfezi’ni besleyen Harmandalı Deresi’ne deşarj edildiği bakanlık denetim ekiplerimizce tespit edilmiştir. Yoğun kokuya da neden olan atık suların dereye deşarjından dolayı İzmir Büyükşehir Belediyesine Çevre Kanunu kapsamında 1 milyon 671 bin 844 lira idari para cezası uygulanmıştır. Denetimlerimizi ve doğamızı koruma mücadelemizi kararlılıkla sürdüreceğiz.” ifadelerine yer verildi.

Bakanlık açıklamasında, ilgililer hakkında cumhuriyet başsavcılığına suç duyurusunda bulunulduğu da kaydedildi.

Related Posts

Kalkınma Yolu hızlıca hayata geçecek

“Terörsüz Türkiye” sürecinde kritik bir aşamaya gelinirken Cumhurbaşkanı Erdoğan, Külliye’de Irak Başbakanı Sudani ile bir araya geldi. Erdoğan, ortak basın toplantısında “Bölgemizin geleceğinde teröre yer olmadığının tekrar altını çizdik” derken, Kalkınma Yolu’nun hızlıca hayata geçirilmesine yönelik adımları da ele aldıklarını söyledi.

Yeni ittifak geliyor! Erbakan sinyali verdi

Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan, katıldığı televizyon programında Saadet Partisi ile ittifaka yeşil ışık yaktı.

Trump: “Fed Başkanı Powell, hiçbir fikri olmayan bir aptal”

Trump: “Fed Başkanı Powell, hiçbir fikri olmayan bir aptal”

Sudan’a seyahat etmeyin! Dışişleri’nden flaş uyarı!

Dışişleri Bakanlığı, Sudan’a seyahat edecek vatandaşları uyardı. Bakanlık, zorunlu olmadıkça bu ülkeye seyahat edilmemesi istedi.

Mağdur sıfatıyla ifadeye çağrıldı

Özgür Özel’in CHP Genel Başkanı olduğu şaibeli kurultaya yönelik soruşturma sürüyor. CHP’nin 4-5 Kasım 2023’teki 38’inci Olağan Kurultayı’nda delegelere para karşılığı oy kullandırıldığı iddiası üzerine Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı soruşturma …

Deniz Feneri avukatı zengin Türk kaçakçısı

Deniz Feneri davasında sanıkları savunan Türk avukat, çete üyesi olmak ve kaçakları ‘Mutluluk Ormanı Mahallesi’ne yerleştirmek suçundan yargılanıyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir