Bakan Kurum’dan deprem konutları açıklaması: 750 bin TL hibe, 750 bin TL kredi desteği veriyoruz

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, Adıyaman’da deprem konutlarına ilişkin açıklamalarda bulundu.

Adıyaman’daki çalışmalara dair bilgi veren Kurum, “Şehirde yeni uydu kentler kurarak, şehrin dış bölgelerinde de güvenli yaşam alanlarını artırmayı amaçladık. Bu kapsamda Adıyaman İndere bölgesinden başlamak istiyorum. İndere’de 5 milyon metrekarelik bir alanda, Türkiye’nin en büyük şantiye alanını kurduk. 16 bin konut ve sosyal donatılarla, belki de dünyada nadir örnekleri bulunan bir şehircilik yaklaşımıyla yeni bir uydu kent inşa ediyoruz” dedi.

Kurum diğer deprem bölgelerine ilişkin ise şunları söyledi: “Malatya İkizce bölgemiz, burada da yaklaşık 28 bin konutun. Yani Malatya’nın yeni uydu kentinin inşasına devam ediyoruz. Depreme dayanıklı binaların yanı sıra bölgenin ihtiyacı neyse sosyal yaşam alanlarını, ticari alanları da mimari tasarımı ve altyapısıyla birlikte Malatya’mız yepyeni bir yaşam alanı kazandırma anlayışıyla çalışıyoruz.

Antakya Gülderen mahallemiz burada 4 bin konutluk mahalle kuruyoruz. Her ilin kendine özgü bir hikayesi var. Kahramanmaraş’a gittiğinizde Trabzon Caddesi vardır. Kahramanmaraş’ta Azerbaycan mahallesinde Türkiye’ye örnek kentsel dönüşüm projesini yürütüyoruz. Kahramanmaraş’ımıza yakışır örnek projeyi bul yıl içerisinde tamamlayıp vatandaşlarımıza teslim edeceğiz.”

‘BUGÜNE KADAR 2 TRİLYON LİRAYI AŞAN YATIRIM GERÇEKLEŞTİRDİK’

Kurum sözlerini şöyle sürdürdü: “Köy konutlarımızın inşa faaliyetlerini yürütüyoruz. Yaklaşık 63 bin inşaatı başlatılan köy konutlarının 32 binini teslim ettik. 30 bin konutu hızlı bir şekilde tamamlayıp 2025 sonu vatandaşımıza teslim edeceğiz.

Deprem bölgesinde iş yerini açmayan 2025 sonu itibarıyla tek bir depremzede kardeşimiz kalmayacak. Deprem dönüşümü ülkemiz adına yeni bir milli mücadeledir. Deprem bölgesine yönelik hükümetimiz bugüne kadar 2 trilyon lirayı aşan bütçe ile yatırım gerçekleştirdi. 2025 yılında da bu felaketin etkilerini ortadan kaldırmak için 584 milyar TL’lik kaynağı ilgili kamu kuruluşlarımıza aktarmış olduk.”

‘750 BİN TL HİBE, 750 BİN TL KREDİ VERİYORUZ’

Yerinde dönüşüm projesini anlatan Kurum, “Burada da vatandaşımızı talepler çerçevesinde 750 bin TL hibe, 750 bin TL kredi veriyoruz. Orada komşularıyla birlikte inşasını yapabileceği bir imkanı da milletimize sunmuş oluyoruz. Deprem bölgesinde yaptığımız vizyon projelerle şehirlerimizin altyapısını unutmuyoruz. İçme suyu, kanalizasyon, arıtma tesisi gibi birçok altyapıyı konutlarımızla birlikte inşa ediyoruz. Bizler sadece altyapı ve konut inşa etmiyoruz. Tarihimizin izlerini, medeniyetimizin ruhunu yaşatmaya devam ediyoruz. Konutlar kadar iş yerleri kadar önemsediğimiz Malatya’da Söğütlü Camii’mizi, tarihi Bakırcılar Çarşı’mızı, kent meydanımızı ayağa kaldırıyoruz. Antakya’nın tarihi caddelerini inşa ediyoruz. Kurtuluş Caddesi’ni, Kapalıçarşı’yı yeniden ihya ediyoruz. İskenderun sahil projemiz var. Bölgenin cazibe merkezi olacak. Antakya’ya hizmet edecek bir regülasyon projesini başlattık” dedi.

(HABER MERKEZİ)

Related Posts

Lancet: ABD’nin dış yardım kesintileri 14 milyon ölüme yol açabilir

Lancet: ABD’nin dış yardım kesintileri 14 milyon ölüme yol açabilir

Sol ve sosyalist partilerden ‘Leman’ açıklaması: ‘Cumhuriyet düşmanlarına bu ülkenin aydınlık insanları pabuç bırakmayacak’

Haftalık mizah dergisi Leman’ın sayfalarında yayımladığı bir karikatürde Muhammed ve Musa peygamberin tasvir edildiği iddiasıyla dinci çevreler tarafından hedef haline gelmesine sol ve sosyalist partilerden tepki geldi. Partilerin açıklamaları …

Kızına devletin aracını tahsis eden rektör bu kez de eşi için bölüm taşıdı

Nevşehir Hacıbektaş Veli Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Semih Aktekin, özel yetenek sınavıyla eşi Banu Aktekin’i 2022 yılında Güzel Sanatlar Fakültesi Cam ve Seramik Bölümü’ne başladı. Rektör Aktekin o dönemde Hacıbektaş ilçesinde bulunan seramik bölümünü eşinin daha rahat gidip gelebilmesi için Avanos ilçesine aldırdı. Eşinin mezun olmasının ardından cam ve seramik bölümü tekrar Hacıbektaş ilçesine alındı.

İzmir’in Seferihisar ilçesindeki orman yangını nedeniyle bir mahalle tahliye edildi

İzmir’deki yangınlar devam ederken Seferihisar ilçesinde Atatürk Mahallesi güvenlik amacıyla tahliye edildi.

İmamoğlu’ndan dikkat çeken çıkış! ‘Biz adalet vaat ediyoruz’

Tutuklu İBB Başkanı ve CHP’nin Cumhurbaşkanı adayı Ekrem İmamoğlu sosyal medya hesabından paylaştığı mesajda “Dostum” diyerek bir fotoğraf karesi için başka ülke liderlerinden medet uman değil; dik duran, milletinden güç alan, saygın bir Türkiye için mücadele ediyoruz.” ifadelerini kullandı

Fidan’dan Eurofighter açıklaması

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, İngiliz mevkidaşıyla Ankara’da yaptığı görüşmenin ardından İran-İsrail mutabakatının sürmesi ve Gazze’de ateşkesin sağlanmasının Türkiye’nin öncelikli hedefleri arasında olduğunu belirtti. Fidan, İngiltere ile ekonomi, savunma ve dış politika alanlarında güçlü işbirliğine dikkat çekti.