KKTC Parkı Denktaş’ın doğum gününde açıldı

KKTC Parkı, Denktaş’ın Doğum Gününde Açıldı

İzmir’de KKTC Parkı’nın açılış törenine, Lefkoşa Türk Belediyesi Başkanı Mehmet Harmancı, KKTC İzmir Başkonsolosu Ayşen Volkan İnanıroğlu, LAÇ (Lapta-Alsancak-Çamlıbel) Belediye Başkanı Fırat Ataser, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay, Bayraklı Belediye Başkanı İrfan Önal, Kemalpaşa Belediye Başkanı Mehmet Türkmen, CHP Bornova İlçe Başkanı Ertürk Çapın, CHP Kemalpaşa İlçe Başkanı Ahmet Yılmaz, belediye meclis üyeleri, muhtarlar ve çok sayıda Bornovalı katıldı.

KKTC Parkı’nda Rauf Denktaş’ın büstü, Bülent Ecevit’in barışı vurgulayan kaya anıtı, Osman Türkay’ın şiiri ve Türk Mukavemet Teşkilatı’nın liderlerini simgeleyen üç Akdeniz Selvisi bulunuyor. Ayrıca 6 Şubat Depremi’nde hayatını kaybeden Gazimağusa Türk Maarif Koleji öğrencilerinin anısının yaşatıldığı alanda “N’apan” isimli bir kafe de yer alıyor.

Açılış töreninde Başkan Tugay, “Bugün Kıbrıs’a yönelik tehdit olsa, 50 yıl önce aldıkları cevabın aynısını bu milletten alırlar” derken, Denktaş ise “Dünya bizi kopartmaya çalışıyor ama Türkiye’siz hareket etmemiz mümkün değil” şeklinde konuştu.

Bornova Belediye Başkanı Ömer Eşki, açılan parkın beğenilmesinin memnuniyetini dile getirerek, “Kıbrıs Türkünün ve Türkiye Cumhuriyeti’nin mücadelesini unutturmayacağız. Rauf Denktaş’ın anıt mezarının bir an önce tamamlanması konusunda üzerimize düşeni yapmaya hazırız” ifadelerini kullandı.

KKTC Parkı’nın açılış törenine Rauf Denktaş’ın oğlu ve Kıbrıslı Türk siyasetçi Serdar Denktaş, torunu Gizem Bahri Soydan, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay ve ilçe belediye başkanları da katıldı.

‘Kıbrıs vatan toprağıdır’

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay, Kıbrıs’ı vatan toprağı olarak tanımlayarak, “Kıbrıs bizim için her türlü siyasetin üstünde ve çok değerlidir. Bizim için Kıbrıs başka bir ülke değil, Kuzey Kıbrıslılar da başka bir millet değil. Onlar bizim için kardeş, akraba” dedi.

Tugay, açılan parkın Kıbrıs’a duyulan saygı ve sevgiyi simgelediğini belirterek, tüm İzmirlileri Kıbrıs’la daha güçlü bağlar kurmaya davet etti.

‘KKTC Türkiye’siz var olamaz’

Serdar Denktaş, “Kıbrıs’ta baskı altında yaşasa da demokrasiyi korumaya çalışan bir halk var. KKTC Kıbrıs Türkü’nün Türkiyesiz var olmayacağını öğretti. Türkiye’siz hareket edemeyiz” şeklinde konuştu.

Related Posts

İşgalci İsrail askerlerinin Batı Şeria’da yaraladığı 12 yaşındaki çocuk hayatını kaybetti

İsrail askerlerinin işgal altındaki Batı Şeria’da 6 Temmuz’da yaraladığı Filistinli çocuğun hayatını kaybettiği bildirildi.

Gizli çekim skandalı: Kadın doğum uzmanı, doktorun görüntüsü çekerken yakalandı

Çanakkale’deki bir orman kampında soyunma kabinini kullanan 31 yaşındaki B.A., gizlice fotoğrafının çekildiğini fark etmesi üzerine durumu polise bildirdi. Yapılan soruşturma sonucunda, şüphelinin Ümraniye Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde kadın doğum uzmanı olarak görev yapan Doktor M.M. olduğu belirlendi. Doktor M.M. tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Datça açıklarında 22 düzensiz göçmen yakalandı

Muğla’nın Datça ilçesi açıklarında arızalanan lastik bottaki 22 düzensiz göçmen sahil güvenlik ekipleri tarafından kurtarıldı.

AKP’li başkan ölüden bile rant çıkarmış

Başkan Tutdere’nin gözaltında bulunduğu Adıyaman’ın burnunun dibinde, milyonluk 19 ihaleden 10’u tanıdık ve akraba isimlere gitti.

Dışişleri Bakanı Fidan Brezilya’da Lavrov ile ‘İsrail saldırganlığını’ görüştü

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Brezilya’nın Rio de Janeiro kentinde düzenlenen 17. BRICS Liderler Zirvesi marjında Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov ile görüştü. Görüşmede, ikili siyasi ve ekonomik konular ile enerji alanındaki iş birliği başlıkları ele alındı. İki bakan ayrıca, İsrail’in bölgede artan saldırganlığının oluşturduğu riskleri değerlendirdi.

Kazakistan’da çifte bayram

Kazakistan Cumhurbaşkanı Kasım Cömert Tokayev, Astanalıları ve tüm Kazak halkını Başkent Günü dolayısıyla kutladı. Tokayev, bu yılki kutlamaların Dombra Günü ile aynı zamana denk gelmesinin sembolik anlam taşıdığını vurguladı. Dombra’nın, Büyük …