Mardin’de Kaçak Çöp Dökme Olayına Suçüstü

Mardin Büyükşehir Belediyesi, Kaçak Çöp Döken Belediye Aracını Suçüstü Yakaladı!

Mardin Büyükşehir Belediyesi ekipleri, hafriyat alanına kaçak çöp döken DEM’li Artuklu Belediyesi aracını suçüstü yakaladı. İklim Değişikliği ve Sıfır Atık Daire Başkanlığı ile Zabıta Daire Başkanlığı tarafından gerçekleştirilen ortak çalışmalar kapsamında, kaçak çöp ve hafriyat dökümü ile hurda ve atık toplama denetimleri devam ediyor. Denetimler sırasında DEM Partili Artuklu Belediyesi’ne ait çöp toplama traktörünün, Mardin Büyükşehir Belediyesi’ne ait Türkmen Deresindeki hafriyat alanına kaçak çöp döktüğü tespit edildi ve suçüstü yakalanarak cezai işlem uygulandı.

Zabıta Daire Başkanlığı Denetim Şube Müdürlüğü tarafından tutulan tutanakta, “Artuklu Belediyesine ait traktörün köylerden topladığı çöpü rastgele hafriyat döküm alanına dökerek çevreyi kirlettiği” ifadelerine yer verildi. Ekipler, hafriyat alanına dökülen çöpleri toplayarak atık merkezine taşıdı.

Olayın ardından vatandaşlardan Artuklu Belediyesi’ne yönelik çevre duyarlılığı konusunda eleştiriler geldi. Vatandaşlar, belediyenin temizlik ve yol yapım konusundaki eksik çalışmalarını eleştirdi. Yolların bozuk olması nedeniyle ulaşımda sıkıntı yaşadıklarını belirten vatandaşlar, belediyenin sorumluluklarını yerine getirmediğini savundu.

Vatandaşlar, Artuklu Belediyesi’nden çevreye duyarlı, düzenli ve etkin bir hizmet anlayışı beklediklerini vurguladı. Artuklu ilçesindeki temizlik hizmetlerinin yetersiz olduğu ve çöp birikintilerinin toplanmadığı dile getirildi.

Haber Kaynağı: Mardin

Related Posts

Mansur Yavaş Ferdi Zeyrek’in ailesini ziyaret etti

Elektrik akımına kapılarak ağır yaralanan ve yoğun bakımda tedavisi süren Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Ferdi Zeyrek için hastane önündeki nöbet sürüyor. Çok sayıda Manisalı, siyasiler hastaneye akın etti.

Türk patrona ABD’de dolandırıcılık soruşturması

ABD mahkemeleri, Türk iş insanı Hasan Korkmaz hakkında kredi kartı dolandırıcılığı, kara para aklama ve kimlik hırsızlığı gibi birçok suçlama nedeniyle soruşturma başlattı. Yapılan ilk incelemelerde, Korkmaz’ın 2,1 milyon dolarlık usulsüzlüğe karıştığı tespit edildi.

1526 suçluya bayram affı

Fas Adalet Bakanlığı, Fas Kralı 6. Muhammed’in Kurban Bayramı münasebetiyle bin 526 mahkûmu affettiğini duyurdu.

MHP’nin yayın organından Bahçeli’ye sansür

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, dün Kurban Bayramı nedeniyle Alparslan Türkeş’in kabrini ziyaret etmiş ve çeşitli açıklamalarda bulunmuştu. Bahçeli’nin terör örgütü PKK lideri Abdullah Öcalan hakkındaki ‘kurucu önder’ sözleri, MHP’nin yayın organı Türkgün tarafından sansürlendi.

Hamas’a karşı İsrailli DEAŞ

Gazze’de soykırıma rağmen hedefine ulaşamayan İsrail, DEAŞ’la bağlantılı silahlı grupları sahaya sürdü. Yaser Ebu Şebab liderliğindeki bir grup, güvenli bölge ilan edilen bir alanın kontrolünün kendilerinde olduğunu duyurdu. Eski Güvenlik Bakanı Avigdor Lieberman, çeteleri İsrail’in silahlandırdığını itiraf etti. İsrail Başbakanı Netanyahu ise “Hamas’a karşı olan aşiretleri harekete geçirdik. Bunun nesi yanlış?” dedi.

Hatay’da ambulans uçak 10 günlük bebek için havalandı

Hatay’da kalp hastası 10 günlük bebek, ambulans uçakla Ankara Bilkent Şehir Hastanesi’ne sevk edildi.