105 kadınla evlendi, hiçbirinden boşanmadı: Son kurbanı onu ele verdi

ABD’nin 27 eyaletinde ve 14 ülkede farklı sahte kimliklerle evlilik yapan Vigliotto, çoğu eşiyle bitpazarlarında tanıştı. Çoğu zaman daha ilk buluşmada evlilik teklifi ediyor, ardından nikah kıyıldıktan kısa süre sonra kadının tüm eşyaları ve parasını alarak ortadan kayboluyordu.

“UZAKTA YAŞIYORUM” YALANINI KULLANDI

Kadınlara “uzakta yaşadığını” söyleyerek yanına taşınmaları için tüm eşyalarını kamyona yükletiyor, ardından kamyonla birlikte kayıplara karışıyordu. Çaldığı malları da pazarlarda satarken yeni kurbanlarını gözüne kestiriyordu.

SON KURBANI İZİNİ SÜRDÜ

Vigliotto’nun bu dolandırıcılık zinciri 1981’de sona erdi. Indiana’da bitpazarı yöneticisi olan Sharon Clark, kendisini kandıran Vigliotto’yu bizzat izini sürerek Florida’da buldu. Polis, 28 Aralık 1981’de onu yakaladı.

Vigliotto, Arizona’da Patricia Ann Gardiner ile yaptığı evlilik üzerinden bigami ve dolandırıcılık suçlamasıyla yargılandı. Gardiner, evlendikten sadece iki hafta sonra terk edildiğini, 25 bin dolarlık eşyası ve evini düşük fiyata sattıktan sonra aldığı 11 bin doların da Vigliotto tarafından alındığını anlattı.

‘HİPNOTİZE EDEN’ BAKIŞLAR

Clark ise üç hafta sonra terk edilmiş, 49 bin dolarlık antikaları ve eşyaları çalınmıştı. Başka bir kadın ise onun “hipnotize eden bakışları” yüzünden evlenmeye karar verdiğini, ancak dükkanından 40 bin dolarlık eşyayı çalıp kaybolduğunu söyledi.

1983’te başlayan dava ise adeta tiyatroya dönüştü. Vigliotto her gün farklı tavırlarla hakim ve savcıyı kızdırıyor, bazen öfke nöbeti geçiriyor, bazen de gözyaşlarına boğuluyordu. Salonu dolduranların çoğu kadındı; bazıları sabah 7’de gelip yer kapıyordu.

Mahkemede 50 farklı sahte ismini listeledi. 105 eşinin isimlerini ve evlilik tarihlerini hafızasından çıkarıp yazdı. Kendini savunurken, “Ben sadece kadınları nazikçe davranarak etkiledim, eğer diğer erkekler böyle değilse bu kadınların suçu değil” diyerek kendini “umutsuz bir romantik” olarak tanımladı.

34 YIL HAPİS VE REKOR PARA CEZASI

28 Mart 1983’te jüri sadece 24 dakika düşündükten sonra Vigliotto’yu 34 ayrı bigami ve dolandırıcılık suçundan suçlu buldu. 34 yıl hapis ve 336 bin dolar para cezasına çarptırıldı.

1991’de, 61 yaşındayken Arizona Eyalet Hapishanesi’nde beyin kanamasından öldü. Ölümüne dek tek suçunun “kadınlara karşı zaafı olan bir romantik” olmak olduğunu öne sürdü…

Related Posts

Trump’tan Rusya’ya Ukrayna uyarısı: Ya büyük yaptırım uygulanacak ya da “Bu izin kavganız” diyeceğiz

Trump’tan Rusya’ya Ukrayna uyarısı: Ya büyük yaptırım uygulanacak ya da “Bu izin kavganız” diyeceğiz

32 suç kaydı var: Kılık değiştirse de yakalandı

Bahçelievler’de kılık değiştirip müşteri gibi gittiği kuyumcudan 160 bin liralık hırsızlık yaptı.

Avusturya’da dikkat çeken Filistin protestosu

Avusturya’da Filistin destekçisi grup, motor üreticisi BRP Rotax şirketinin Wels kentindeki fabrikasının önünde protesto düzenledi.

Dışişleri Bakanlığı: Irak Süleymaniye’deki gelişmeleri yakından takip ediyoruz

Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Öncü Keçeli, Irak’ın Süleymaniye kentindeki gelişmeleri, ülkenin istikrarı, huzuru ve Türk vatandaşlarının can güvenliği açısından yakından takip ettiklerini ve bu konuda gerekli tedbirlerin alındığını açıkladı.

Rusya, dünyanın en güçlü buzkıran filosu ile hazırlık yapıyor

Farklı tür yakıtlı gemilere kıyasla yaklaşık 5 ile 7 yıl yakıt takviyesine ihtiyaç duymayan nükleer buzkıranların motoru, 80 bin beygir gücüne çıkabiliyor.

Gazeteci Rojda Altıntaş’ın Instagram hesabına erişim engeli

Gazeteci Rojda Altıntaş’ın Instagram hesabı erişime engellendi.